
اگر احساس میکنید چشمهایتان با وجود این که به اندازه کافی استراحت کرده اید، همیشه خسته به نظر میرسند، تزریق ژل یا فیلر زیر چشم میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. در متن پیش رو قصد داریم شما را با موضوع تزریق ژل زیر چشم چیست؟ کنیم.
در این مقاله میخوانید:
-
فیلر زیر چشم چیست؟
- تزریق ژل یا فیلر به زیر چشم چگونه است؟
- ریکاوری
- نتایج
- چه کسانی کاندید مناسبی برای تزریق فیلر زیر چشم هستند؟
- عوارض جانبی احتمالی تزریق فیلر
- کاهش عوارض جانبی
- چطور یک فرد باتجربه و قابل اطمینان پیدا کنید
چه کسانی نیاز به فیلر زیر چشم دارند؟
تصمیمگیری درباره این که آیا به فیلر زیر چشم نیاز دارید یا نه تصمیم بزرگی است؛ در این مورد باید همه موارد زیر را در نظر بگیرید:
-
هزینه
-
نوع فیلر
-
انتخاب متخصص برای انجام این عمل
-
مدت زمان ریکاوری
-
عوارض احتمالی
-
انتظاری که از انجام این کار دارید
گرچه فیلرهای زیر چشم میتوانند معجزه کنند، اما بهترین نیستند؛ تاثیر این مواد دائمی نیست و از سویی در برطرف کردن برخی مشکلات از قبیل خطوط پنجه غازی موثر نیستند.
فیلر زیر چشم چیست؟
فیلرهای زیر چشم برای برطرف کردن تیرگی زیر چشم موثر هستند؛ این فیلرها کمک میکنند این ناحیه روشنتر از قبل دیده شود و درنتیجه آثار خستگی در چهره کمتر مشهود باشد.
انواع فیلر چشم
انواع مختلفی از فیلر زیر چشم هماکنون در کلینیکها دردسترس است؛ توجه به این نکته ضروری است که هیچ فیلر زیر چشمی تاکنون تاییدیه سازمان غذا و دارو یا همان FDA را دریافت نکرده است؛ با این حال برخی مواد هستند که هماکنون به طور روتین مورد استفاده قرار میگیرند. برای مطالعه بیشتر مقاله بهترین برند فیلر در ایران را مطالعه کنید و در ادامه نیز انواع فیلر چشم را مطالعه کنید.
هیالورونیک اسید
هیالورونیک اسید از جمله موادی است که به طور طبیعی در بدن یافت میشود؛ فیلرهای هیالورونیک اسید از نوعی ژل مصنوعی ساخته شده اند که عملکرد هیالورونیک اسید طبیعی را در بدن تقلید میکند. از جمله برندهای محبوب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
رستیلان
-
بلوترو
-
ژوودرم
ثابت شده است که هیالورونیک اسید ساخت کلاژن در بدن را حمایت میکند؛ لیدوکائین به عنوان بیحسکننده مصنوعی به برخی انواع هیالورونیک اسید اضافه شده است.
از آن جایی که این مواد شفاف هستند و احتمال تجمع آنها کمتر است، در حال حاضر پرمصرفترین فیلرهای تزریقی زیر چشم هستند. با وجود این که هیالورونیک اسید نسبت به سایر فیلرها عمر کوتاهتری دارد، اما برخی متخصصین عقیده دارند که نسبت به سایرین باعث ایجاد ظاهری طبیعیتر میشود.
پلی ال لاکتیک اسید
این ماده نوعی ماده مصنوعی است که بطور قابل توجهی باعث تحریک ساخت کلاژن میشود و در بازار با نام تجاریaesthetic sculptra موجود است.
کلسیم هیدروکسیلاپاتیت
این ماده مصنوعی سازگار با زیست است که از ترکیب کلسیم و فسفات ساخته شده است؛ این ماده با تحریک تولید کلاژن، از بافت همبند پوست حمایت میکند؛ علاوه بر این باعث افزایش حجم محل میشود.
این ماده ضخیمتر از هیالورونیک اسید بوده و اغلب با یک بیحسکننده مصنوعی ترکیب میشود. برخی متخصصین به دلیل این که این ماده ممکن است باعث شود ناحیه زیر چشم بیش از حد سفید به نظر برسد، از مصرف آن خودداری میکنند؛ از سویی برخی عقیده دارند که این ماده ممکن است باعث تشکیل ندول زیر چشم شود. این ماده با برند رادیس شناخته میشود.
انتقال چربی
چنانچه در ناحیه زیر چشم یک گودی عمیق داشته باشید، پزشک ممکن است به شما پیشنهاد کند که از چربی بدن خود برای تزریق در این محل استفاده کنید. چربی معمولا از محلهای زیر گرفته میشود. برای آشنایی بیشتر با این روش مقاله بهترین دکتر تزریق چربی را مطالعه کنید.
-
شکم
-
ران
-
ساق
-
باسن
تزریق ژل یا فیلر به زیر چشم چگونه است؟
تزریق فیلر زیر چشم بستگی به نوع فیلر و مشکل شما دارد؛ قبل از آن یک جلسه مشاوره با پزشک خود خواهید داشت تا بهترین فیلر را انتخاب کنید و او شما را معاینه کند.
پیشنهاد مطالعه: علت سیاهی دور چشم
فرآیند تزیرق فیلر چشم
- پزشک محل تزریق را علامت میزند و آن را استریل میکند.
- در مرحله بعد یک کرم بیحس کننده تزریق میکنند و اجازه میدهند تا بعد از چند دقیقه جذب پوست شود.
- سپس به واسطه سرنگ محل تزریق در پوست سوراخ میشود.
- یک یا چند تزریق برای هر چشم ضروری است؛.
- پزشک فیلر تزریقی را در محل صاف میکند.
اگر قرار است از چربی تزریقی استفاده کنید، لازم است پیش از تزریق تحت جراحی لیپوساکشن طی بیهوشی عمومی قرار بگیرید. این تزریق نسبت به سایر فیلرها برای مدت طولانیتری باقی میماند.
اغلب افراد دردی حین تزریق فیلر در چشم حس نمیکنند؛ با این حال برخی دیگر درد اندکی را گزارش کردهاند. ممکن است پس از تزریق کمی احساس فشار یا التهاب در محل تزریق فیلر داشته باشید.
با این که سوزن تزریق مستقیم وارد چشم نمیشود، اما ممکن است احساس خوبی نداشته باشید که یک سرنگ نزدیک به چشم وارد پوست شما میشود. کل فرایند تزریق بین 5 تا 20 دقیقه زمان میبرد.
ریکاوری فیلر چشم
بطور کلی اتفاقت زیر طی دوره ریکاوری رخ میدهد:
- پزشک به شما یک بسته یخ میدهد تا بر روی محل تزریق فیلر زیر چشم قرار دهید.
- ممکن است کمی قرمزی یا تورم در محل تزریق ببینید که اغلب پس از مدتی برطرف میشود.
- پزشک از شما میخواهد که طی روزهای آتی دوباره مراجعه کنید تا محل تزریق دوباره بررسی شود و اگر نیاز به تزریق مجدد است، انجام شود.
- تزریقهای پی در پی طی چند هفته یا چند ماه آینده ممکن است ضرورت پیدا کند.
نتایج فیلر چشم
فیلرها به تدریج توسط بدن جذب میشوند و تاثیر هیچ کدام دائمی نیست؛ مدت زمان باقی ماندن هر یک از انواع فیلرها به شرح زیر است:
- هیالورونیک اسید به طور معمول بین 9 ماه تا 1 سال باقی میماند
- کلسیم هیدروکسی لاپاتیت بین 12 تا 18 ماه میماند
- پلی ال لاکتیک اسید میتواند بیش از 2 سال باقی بماند
- تزریق چربی ممکن است تا 3 سال هم باقی بماند
چه کسانی کاندید مناسبی برای تزریق فیلر زیر چشم هستند؟
گرچه تیرگی زیر چشم اغلب ژنتیکی است، اما عوامل دیگری هم هستند که میتوانند باعث بروز این مشکل شوند، از جمله:
-
بالا رفتن سن
-
الگوی خواب نامناسب
-
رنگدانههای زیاد
-
کمبود آب
-
عروق خونی قابل مشاهده
فیلرهای زیر چشم بیشتر برای کسانی مناسب است که به دلایل ژنتیکی و یا به دنبال بالا رفتن سن، زیر چشمشان تیره شده است؛ درست برخلاف کسانی که به دلایل محیطی دچار تیرگی زیر چشم شده اند. برخی افراد به طور طبیعی چشمهایشان فرو رفته است که باعث سایه انداختن میشود؛ گرچه تزریق فیلر در برخی از این افراد میتواند کمک کننده باشد اما برخی دیگر ممکن است نیاز به جراحی پیدا کنند.
بالا رفتن سن نیز میتواند باعث گودافتادگی و تیرگی زیر چشم شود؛ با افزایش سن، چربی زیر چشم پراکنده یا افتاده میشودو میتواند باعث ایجاد ظاهری فرورفته و جدایی عمیق بین گونه و ناحیه زیر چشم شود.
با این حال همه افراد کاندید مناسبی برای تزریق فیلر زیر چسم نیستند؛ اگر سیگار میکشید، پزشک ممکن است درمورد تزریق فیلر احتیاط کند؛ چون شانس بهبود کمتر است و از سوی دیگر نتایج ممکن است مدت کوتاهتری باقی بمانند.
عوارض جانبی احتمالی تزریق فیلر
پزشک خود را در جریان هرگونه حساسیت یا آلرژی قرار دهید. در اکثر افراد عوارض جانبی ناشی از تزریق فیلر کوتاهمدت هستند و بعد از مدتی برطرف میشوند. از جمله:
- قرمزی
- پف
- کبودی
- قرمزی در محل تزریق
از آن جایی که تزریق بسیار نزدیک به پوست انجام میشود، ممکن است باعث ایجاد ظاهر آبی یا پفآلود شود که به آن «اثر تیندال» گفته میشود.
در صورت بروز این عارضه در برخی افراد ممکن است لازم باشد که فیلر تزریقی حل شود؛ اگر فیلر تزریقی هیالورونیک اسید باشد، هیالورونیداز میتواند کمککننده باشد.
کاهش عوارض جانبی
بهترین کار برای پیشگیری از بروز عوارض جانبی پیدا کردن یک متخصص پوست یا جراح پلاستیک باتجربه است. افرادی که در این زمینه متخصص نیستند، احتمال ایجاد عارضه را بالا میبرند؛ برای مثال ممکن است از فیلرهای نامناسب استفاده کنند و یا حین تزریق ورید یا شریانی را پاره کنند و باعث ایجاد خونریزی شوند.
عوارض جدی شامل موارد زیر است:
- عدم تقارن بین هر دو چشم
- باقی ماندن جای زخم یا همان اسکار
- فلج عصب
- برجستگی ریز زیر چشم
- کوری
چطور یک فرد باتجربه و قابل اطمینان پیدا کنید
در قدم اول توجه کنید فردی که این کار را انجام میدهد یک متخصص پوست یا جراح پلاستیک باشد؛ پیش از انجام تزریق خوب است این سوالات را از وی بپرسید:
- چند سال است که مشغول فعالیت هستید؟
- چند سال است که این کار را انجام میدهید؟
- چند سال است که این کار را برای گروه سنی خاص یا افرادی با شرایط من انجام میدهید؟
- چه نوع فیلری را به طور معمول تجویز میکنید و چرا؟
- چه نوع فیلری را برای من تجویز میکنید و چرا؟
جمع بندی
فیلرهای تزریقی موادی هستند که به برطرف کردن تیرگی زیر چشم کمک میکنند. موادی که به عنوان فیلر تزریقی استفاده میشوند، هیچ کدام تاییدیه سازمان غذا و دارو را ندارند؛ انواع مختلفی از فیلرها وجود دارد که محبوبترین آنها هیالورونیک اسید است.
فارغ از نوع فیلر انتخابی، انتخاب یک فرد متخصص در این زمینه- متخصص پوست یا جراح پلاستیک از هر چیزی مهمتر است.
شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا، بصورت آنلاین از متخصصین پوست، مو و زیبایی یا جراحان پلاستیک مشاوره بگیرید.