تپش قلب یکی از علائم اکثر بیمای های قلبی است ولی با این حال در برخی از شرایط طبیعی نیز ممکن است افراد تپش قلب را تجربه کنند در پاسخ به عوامل محیطی ایجاد شده است.
علل تپش قلب
علل بسیاری را برای تپش قلب می توان برشمرد.
شرایط روحی و روانی
گاهی تنها یک اضطراب موقتی می تواند دلیلی برای تپش قلب باشد. البته مبتلایان به حملات اضطرابی یا پانیک بیشتر تپش قلب را احساس می کنند و ممکن است شدت آن برای این افراد حتی بسیار آزاد دهنده باشد.
شرایط جسمانی
از طرفی برخی از بیماری های زمینه ای به خصوص در زنان مانند بیماری های تیروئیدی، کم خونی می توانند زمینه ساز بروز تپش قلب شوند.
شرایط فیزیولوژیک
فعالیت های جسمانی و ورزش کردن می توانند از دلایل موقتی برای بالا بردن ضربان قلب باشند. در افراد سالم در طی ورزش کردن ضربان قلب حتی می تواند به 160 ضربه در دقیقه برسد.
مواد غذایی
برخی از مواد غذایی تحریک کننده مانند رژیم غذایی حاوی ادویه های تند، نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه و چای غلیظ می توانند ایجاد کننده تپش قلب باشند.
سبک زندگی
افراد سیگاری بیشتر مستعد تجربه تپش قلب می باشند.
بیماری های قلبی
تاکی کاردی، تاکی کاردی بطنی، فیبریلاسیون دهلیزی، ضربان های تند سینوسی و انقباضات زودرس دهلیزی و بطنی از جمله بیماری های قلبی ایجاد کننده تپش قلب می باشند.
عوامل خطر
این که چه افرادی در معرض خطرات ناشی از تپش قلب قرار دارند بسیار حائز اهمیت می باشد. نباید از کنار برخی از عوامل خطر به راحتی عبور کرد. برخی از این عوامل خطر شامل:
• افراد مبتلا به بیماری های قلبی و با سابقه آریتمی و سکته قلبی
• زنان باردار
عوارض تپش قلب
عمدتا تپش ها بی خطر می باشند مگر این که فرد سابقه بیماری های خاص قلبی داشته باشد. در چنین مواردی احتمال به وجود آمدن شرایط خطرناک بسیار خواهد بود. شرایطی هم چون:
• غش
یکی از مشکلاتی که بیماران مبتلا به بیماری های دریچه ای قلب و بیماری های مادرزادی قلب به آن دچار هستند این است که هر گونه تپش قلب در آنان می توانند باعث کاهش خون رسانی به مغز گردد. این حالت ممکن است به صورت از حالت رفتن فرد دیده شود.
• ایست قلبی
اگر فرد به آریتمی های خطرناکی مبتلا باشد، تپش های قلبی می توانند احتمال ایست قلبی را در آنان دو چندان نمایند.
• سکته مغزی
افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی تحت تپش های قلبی می توانن دچار لخته های خونی گردند این لخته ها قابلیت حرکت به سمت نقاط مختلف بدن مانند مغز را دارا می باشند. لخته ها می توانند رگ های خونی مغز را مسدود نمایند و شرایط خطرناک سکته مغزی را ایجاد کنند.
درمان تپش قلب
در صورتی که دچار چنین وضعیتی شده اید نگران نباشید در ابتدا شرایط و عوامل ایجاد کننده این حالت مانند هر گونه ماده یا فعالیت تحریک کننده را در خود بررسی نمایید. چنان چه این شرایط به صورت مزمن در شما به صورت هیچ دلیل خاصی اتفاق می افتد می توانید یک وقت ویزیت از پزشک قلب خود ترتیب دهید. پزشک قلب و عروق براساس شرایط جسمانی شما ممکن است آزمایش هایی مانند نوار قلبی یا یک آزمایش خون را درخواست نماید. در برخی از موارد درمان های دارویی ممکن است برای کنترل این وضعیت، تجویز شوند.
شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص قلب و عروق ما نوبت بگیرید.