Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

درد انگشتان دست و علت آن

درد انگشتان دست می‌تواند به حدی آزاردهنده باشد که تمام فعالیت‌های روزمره شما را مختل کند؛ این درد می‌تواند حرکت مفاصل را محدود و درنتیجه مشکلات زیادی برایتان ایجاد کند. درد انگشتان دست علل مختلفی دارد؛ از جراحت و عفونت گرفته تا بیماری مزمن التهابی.

در متن پیش رو قصد داریم دلایل درد انگشتان دست را مورد بررسی قرار دهیم.

در این مقاله می‌خوانید:

دلایل درد انگشتان دست

  1. جراحت

جراحت دست و انگشتان دست امری شایع است؛ این مشکل به ویژه در ورزش‌های خاص یا افرادی که شغلشان با ابزار خاصی مرتبط است، شایع‌تر است. جراحت انگشتان دست ممکن است به شکل‌های زیر رخ دهد:

جراحت انگشتان دست می‌تواند سب التهاب و کاهش دامنه حرکتی انگشتان شود. درموارد شدید ممکن است شکستگی استخوان یا پارگی تاندون هم رخ دهد.

  1. انگشت ماشه‌ای

انگشت ماشه‌ای اصطلاحی است که پزشکان برای التهاب تاندون انگشت به کار می‌برند. انگشت ماشه‌ای سبب قفل شدن انگشت و یا گیر کردن آن حین تلاش برای حرکت دادنش می‌شود.

علائم انگشت ماشه‌ای:

درد انگشتان دست ماشه ای ممکن است صبح‌ها و یا زمانی که برای مدت طولانی از آن استفاده نکرده اید بدتر شود.

پزشکان علت دقیق بروز انگشت ماشه ای را نمی‌دانند. اما حدس می‌زنند که جراحت و برخی بیماری‌های زمینه‌ای ازقبیل دیابت یا آرتریت روماتوئید می‌تواند ریسک ابتلا به آن را افزایش دهد.

  1. سندروم تونل کارپال

سندروم تونل کارپال به دلیل تحت فشار قرار گرفتن عصب مدین رخ می‌دهد؛ این عصب درون غلاف تاندونی درون مچ دست قرار دارد. درصورتی که این عصب درون آن غلاف تاندونی که با نام تونل کارپال شناخته می‌شود تحت فشار قرار بگیرد یا ملتهب شود، می‌تواند باعث بروز علائمی از قبیل درد، گزگز و بی‌حسی نوک انگشتان شود که در مجموع به آن سندروم تونل کارپال گفته می‌شود.

علائم ممکن است بتدریج بدتر شوند؛ برخی افراد ممکن است علائمشان در آغاز به شکل ضعف و کاهش توانایی در گرفتن اشیا خودش را نشان دهد.

  1. کیست های گانگلیون

کیست گانگلیون یک توده پر از مایع است که در نزدیکی مفاصل یا تاندون‌های دست و مچ دست مثلا در قاعده انگشتان دست ایجاد می‌شود. اندازه این کیست‌ها متغیر است و ممکن است در لمس نرم یا سفت باشند.

مطالعه کنید: درد دست چپ

این کیست‌ها اغلب مشکلی ایجاد نمی‌کنند اما گاهی می‌توانند سبب ایجاد درد در فرد مبتلا شوند. پزشکان علت دقیق بروز این کیست‌ها را نمی‌دانند. کیست گانگلیونی در هر سنی ممکن است بروز پیدا کند.

  1. عفونت

زخم یا جراحت دست و انگشتان دست می‌تواند زمینه را برای ایجاد عفونت فراهم کند.

علائم عفونت دست:

  1. استئوآرتریت

استئوآرتریت که در اصطلاح عامیانه با نام آتروز شناخته می‌شود، به از بین رفتن تدریجی غضروف بین مفصلی گفته می‌شود. استئوآرتریت در هر مفصلی می‌تواند رخ دهد اما بیش از همه مفاصل دست و انگشتان دست را درگیر می‌کند.

آتروز انگشتان می‌تواند خود را با علائم زیر نشان دهد:

  1. آرتریت روماتوئید 

آرتریت روماتوئید یک بیماری خودایمنی است؛ بیماری خودایمنی به بیماری گفته می‌شود که در آن سیستم ایمنی بدن علیه سلول‌های خودی فعال می‌شود. طی این بیماری سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت مفاصل حمله می‌کند و باعث درد، التهاب، خشکی و تغییر شکل مفصل در محل درگیری می‌شود.

آرتریت روماتوئید بیش از همه مفاصل مچ دست و انگشتان به ویژه مفصل میانی انگشتان دست را درگیر می‌کند. با این وجود این بیماری می‌تواند هر مفصلی از بدن را درگیر کند.

علائم:

علت آرتریت روماتوئید به خوبی مشخص نیست؛ اما این بیماری در زنان نسبت به مردان شایع‌تر است و ممکن است در اعضای یک خانواده به طور مشترک دیده شود.

  1. بیماری دوپویترن

این بیماری در اثر ضخیم شدن بافت کف دست رخ می‌دهد.این بیماری می‌تواند در نهایت باعث ایجاد ندول‌هایی در دست شود که باعث کاهش حرکت و خم شدن انگشتان دست می‌شود.

سایر علائم:

پزشکان علت دقیق بروز این مشکل را نمی‌دانند. اما بیشتر در مردان بالای 40 سال رخ می‌دهد. علائم به تدریج و با گذشت زمان بدتر می‌شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

درصورتی که درد انگشتان دست برطرف نشد و به حدی گسترش یافت که مانع از انجام فعالیت‌های روزمره‌تان شد، لازم است که به پزشک مراجعه کنید. درصورت شکستگی، دررفتگی یا عفونت لازم است به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات ضروری برایتان انجام شود.

برای تشخیص علت درد انگشتان دست پزشک ابتدا شرح حال علائم را می‌گیرد و در قدم بعدی شما را معاینه می‌کند؛ برای نهایی شدن تشخیص پزشک درنهایت ممکن است برایتان آزمایش خون یا عکس گرافی درخواست کند.

مراقبت‌های لازم در زمان درد انگشتان

درصورتی که دچار درد انگشتان دست شدید هستید، انجام کارهای زیر می‌تواند برای کاهش درد یا برطرف کردن علائم کمک‌کننده باشد:

جمع بندی

درد انگشتان دست مشکل شایعی است و اغلب به دنبال جراحت رخ می‌دهد؛ درد انگشتان دست اغلب در خانه با استراحت و عدم حرکت انگشت درگیر قابل کنترل است.

با این حال درد انگشتان دست شدید، پیشرونده و یا عودکننده می‌تواند علامتی از یک مشکل زمینه‌ای باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد. عفونت، کیست گانگلیون، آرتروز و التهاب تاندون از دلایلی است که می‌توان برای توجیه درد انگشتان نام برد.

درصورتی که درد باعث مختل شدن فعالیت‌های روزمره‌تان شد لازم است به پزشک مراجعه کنید؛ شکستگی، دررفتگی یا عفونت نیاز به مراجعه اورژانسی دارد.

شما می‌توانید با استفاده از سامانه آنلاین طبینجا از متخصص ارتوپدی ما مشاوره بگیرید.

Rate this post