روش های طبیعی سرکوب گرسنگی یا هورمون گرلین

0
7,399
هورمون گرسنگی

گرلین ماده ای در بدن است که با عنوان هورمون گرسنگی شناخته می شود اما این عبارت لزوما به معنای خوب یا بد بودن این هورمون در بدن نیست. علی رغم تنظیمات بدنی، ممکن است در شرایط مختلف سلامتی این هورمون از کنترل خارج شده و باعث بروز بیماری شود. اما چه زمانی گرلین مفید است و چه زمانی می تواند آسیب رسان باشد؟ آیا سرکوب گرسنگی برایتان به یک آرزو مبدل شده؟ اگر چنین است با ادامه این پست طبینجا همراه ما باشید.

هورمون گرسنگی چیست؟

همانطور که گفته شد گرلین یک هورمون گرسنگی است که به عنوان تحریک کننده اشتها شناخته شده و عمدتا توسط برخی از سلول های ویژه معده تولید می شود. از طرفی گرلین یک هورمون چند منظوره در نظر گرفته می شود که توسط بافت ها و اندام های مختلف از جمله روده، لوزالمعده، کلیه، اندام های تولید مثل، جفت، استخوان و مغز تولید می شود.

نحوه ترشح هورمون گرسنگی

گرلین هورمونی است که با خالی بودن معده شروع به ترشح می کند. اما موارد دیگری هم بر کنترل ترشح هورمون گرسنگی تاثیر گذارند به عنوان مثال، هر چقدر چربی بدن کمتری داشته باشیم، گرلین بیشتری تولید می کنیم. به عبارتی اگر بدن دارای ذخایر چربی کمتری باشد به منظور حفظ وزن بدن، سعی در جذب بیشتر مواد غذایی می کند. زمانی که گرلین به درون خون رها می شود، سیگنال های گرسنگی در هیپوتالاموس مغز ایجاد می کند. اما علاوه بر ایجاد علائم گرسنگی، گرلین وظایف دیگری را هم در بدن به عهده دارد.

گرسنگی و هورمون رشد

گرلین باعث ترشح هورمون رشد در غده هیپوفیز می شود. بطوری که بافت چربی را شکسته و باعث رشد عضله می شود. هنگامی که گیرنده های گرلین در هیپوتالاموس با این هورمون ارتباط برقرار می کنند، سیگنال شدیدی را به بدن ارسال می کنند، یعنی منبع غذایی کم است و شما باید غذا بخورید. سپس احساس گرسنگی می کنید و تغییرات دیگری نیز در بدن شما ایجاد می شود. البته بعد از غذا خوردن، سطح گرلین به مدت 1-3 ساعت کاهش می یابد.
مطالعات اخیر نشان داده است که گرلین علاوه بر عملکرد سیگنال رسانی گرسنگی، به تنظیم کردن قند خون و انسولین، تقویت سلامت قلب، محافظت از استخوان ها و عضلات و حتی محافظت در برابر سرطان کمک می کند.

روش های سرکوب گرسنگی

اگر چه گرلین ممکن است فواید زیادی بر بدن داشته باشد، اما با این حال هنوز هم افراد زیادی با رژیم های غذایی تمایل به سرکوب گرسنگی و عملکرد بهتر رژیم های غذایی خود دارند. بنابراین آیا می توان با غذا نخوردن باعث سرکوب گرسنگی شد؟ در ادامه شما را با برخی از روش های طبیعی سرکوب گرسنگی آشنا می کنیم.

خواب

کم خوابی باعث افزایش گرلین می شود. زمانی که خواب کافی نداشته باشید، سطح گرلین افزایش می یابد. بنابراین می توانید با داشتن یک خواب خوب به سرکوب گرلین در بدن کمک کنید. خواب همچنین ممکن است به شما در تولید بیشتر لپتین یا هورمون سیری کمک کند. لپتین و گرلین برای کمک به داشتن تناسب غذایی در بدن ترشح می شوند و زمانی که قصد لاغر شدن داشته باشید رژیم های غذایی معمولاً به منظور بالا بردن لپتین در بدن برنامه ریزی می شوند.

معده پر

معده خالی، می تواند تحریک کننده هورمون گرسنگی باشد. از آنجا که تولید گرلین از خالی بودن معده شما آغاز می شود، ممکن است بتوانید با خوردن میان وعده های کوچک یا وعده های غذایی در طول روز، گرسنگی را سرکوب کنید. اما اگر هدف شما کاهش وزن است، سعی کنید میان وعده های مناسب رژیم غذایی را انتخاب کنید که به شما در هدف کاهش کالری کمک کنند.

پروتئین ها

غذاهای پروتئینی ممکن است به سرکوب گرسنگی کمک کنند. یک مطالعه کوچک که در سال 2008 منتشر شد، نشان داد که غذاهای دارای پروتئین بالاتر برای مدت زمان طولانی تری، سطح گرلین را سرکوب می کنند. پروتئین هایی مانند حبوبات و ماهی ها برای افرادی که می خواهند به لحاظ جسمانی، عضلانی و لاغرتر شوند، یک انتخاب هوشمندانه است.

کنترل وزن

کاهش وزن باعث افزایش گرلین می شود. افرادی با رژیم های لاغری به نسبت افرادی که سالها وزن یکسان خود را حفظ کرده اند، سطح گرلین بیشتری دارند. سعی کنید به منظور کنترل سطح هورمون گرسنگی ، وزن سالم و پایداری داشته باشید.

بنابراین آیا برای سرکوب گرسنگی در بدن باید از مکمل غذایی یا مسدود کننده گرلین استفاده کرد؟ احتمالا نه. اما بیشتر مکمل ها مملو از گیاهانی هستند که به داشتن احساس سیری می کنند تا به سیگنال های گرسنگی پاسخ ندهید و غذای کمتری بخورید. اما برای احساس سیری به مکمل های غذایی گران قیمت نیازی ندارید، چرا که غذاهای غنی از فیبر با هزینه کمتر همان مزیت را دارند.

روشهای کنترل گرسنگی در بدن

مطالعات نشان می دهد که در افراد مبتلا به چاقی، گرلین تنها پس از خوردن غذا اندکی کاهش می یابد، که می تواند نیاز بیشتر به غذا را در مغز ایجاد کرده و منجر به پرخوری شود. استراتژی های کمک به بهبود عملکرد گرلین عبارتند از:

• اجتناب از مصرف شکر و مواد با قند مصنوعی، که می تواند کاهش سطح گرلین را بعد از خوردن غذا مختل کند.
• خوردن مقدار زیادی کربوهیدرات سالم مانند غلات کامل و همچنین پروتئین های بدون چربی مانند مرغ، ماهی و توفو. این غذاها می توانند سطح گرلین را کاهش دهند و با ایجاد احساس سیری بیشتر، باعث سرکوب گرسنگی شوند.
• تامین آب بدن. یکی از راه های افزایش حجم معده، نوشیدن آب، سوپ و آبگوشت و همچنین غذاهای پر آب مانند سالاد، میوه و سبزیجات است. شکم پر، سیگنال گرلین را کاهش می دهد.
• استرس مزمن می تواند باعث بالا رفتن هورمون گرسنگی و افزایش اشتها شود.

 

چنانچه دارای اشتهای زیادی هستید و این برای شما نگران کننده است، می توانید با متخصصین تغذیه طبینجا در این باره مشورت نمایید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید