Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

چه کسانی نباید مکمل ال آرژنین مصرف کنند؟

مکمل آرژنین

ال آرژنین اسید آمینه است که در ساخت پروتئین بدن کمک می کند. این اسید آمینه هم به طور طبیعی از طریق رژیم غذایی به دست آمده و هم به شکل مکمل های غذایی نیز وجود دارند. غذاهای غنی از ال آرژنین شامل پروتئین های گیاهی و حیوانی مانند لبنیات، گوشت، مرغ، ماهی و آجیل می شوند.

ال-آرژنین همچنین به دفع آمونیاک، یک محصول زائد تولیدی بدن کمک کرده و ترشح انسولین را تحریک می کند. علاوه بر این، بدن از آرژنین برای ساختن اکسید نیتریک، ترکیب شل کننده رگ های خونی استفاده می کند. اگرچه برخی از مطالعات نشان می دهد که ال-آرژنین ممکن است برای برخی از شرایط سلامتی مفید باشد، با این حال تحقیقات دیگر حاکی از این است که ال-آرژنین ممکن است اثرات مضری بر روی برخی افراد داشته باشد.

ال-آرژنین برای چه مواردی استفاده می شود؟

با بهبود جریان خون در بدن، برخی از طرفداران ادعا می‌کنند که ال-آرژنین ممکن است به بیماری‌های قلبی، مانند درد قفسه سینه (آنژین صدری)، فشار خون بالا، گرفتگی پا و ضعف ناشی از انسداد شریان‌ها (وضعیتی که به عنوان لنگش متناوب شناخته می‌شود) و اختلال نعوظ (ED) کمک کند.

برخی افراد از ال-آرژنین برای تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد ورزشی، کوتاه کردن زمان بهبودی پس از جراحی و کاهش وزن استفاده می‌کنند. ال آرژنین برای بدنسازی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این اسید آمینه ممکن است به سیستیت بینابینی و پره اکلامپسی کمک کند.

در این مرحله، آزمایشات بالینی کمی وجود دارد که مزایای بالقوه ال-آرژنین را مورد آزمایش قرار دهد. چند یافته از تحقیقات موجود درباره این مکمل عبارتند از:

اختلال در نعوظ

برخی از تحقیقات امکان تاثیرگذاری مکمل های ال-آرژنین بر روی مردان مبتلا به اختلال نعوظ، که به نام ED نیز شناخته می شوند را مورد بررسی قرار داده اند. تصور می شود که آرژنین، اکسید نیتریک را افزایش داده و به نوبه خود عضلات اطراف رگ های خونی تامین کننده آلت تناسلی را شل می کند. در نتیجه رگ های خونی آلت تناسلی گشاد شده و جریان خون را افزایش می دهند که ممکن است به حفظ نعوظ کمک کند.

بیماری قلبی

طرفداران این اسید آمینه بر این باورند که آرژنین می تواند از قلب محافظت کرده و برای افراد مبتلا به بیماری قلبی مفید باشد. با این حال، مطالعه ای که در مجله انجمن پزشکی آمریکا در سال 2006 منتشر شد نشان داد که آرژنین سفتی عروق خونی یا عملکرد قلب را در افراد 60 ساله یا افراد مسن تری که پس از حمله قلبی آرژنین را همراه با درمان استاندارد مصرف کرده اند، بهبود چندانی نمی بخشد. علاوه بر این، محققان دریافتند که “آرژنین ممکن است با مرگ و میر بالاتر پس از انفارکتوس مرتبط باشد.”

تحقیقات بیشتر منتشر شده در سال 2016 نشان می دهد که مکمل آرژنین می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. تا زمانی که اطلاعات بیشتری درباره این اسید آیمنه بدست نیاید، نمی توان مکمل های ال-آرژنین را به عنوان درمانی برای بیماری قلبی توصیه کرد.

تغذیه درمانی

مصرف ال-آرژنین در ترکیب با اسید چرب امگا 3 و نوکلئوتیدها برای کاهش زمان بهبودی، محافظت در برابر عفونت و تقویت بهبود زخم پس از جراحی مورد بررسی قرار گرفته است. این مکمل در ترکیب با مکمل های دیگر نیز برای افزایش توده بدون چربی در افراد مبتلا به سرطان استفاده شده است.

عوارض جانبی احتمالی

مصرف مکمل آرژنین می تواند عوارض جانبی زیادی از جمله سوء هاضمه، حالت تهوع، سردرد، نفخ، اسهال، نقرس، ناهنجاری های خونی، آلرژی، التهاب راه های هوایی، بدتر شدن علائم آسم، کاهش حساسیت به انسولین و فشار خون پایین ایجاد نماید.

دوزهای بالاتر مکمل آرژنین می تواند اسید معده را افزایش داده، بنابراین ممکن است سوزش سر دل، زخم معده یا ناراحتی های گوارشی ناشی از داروها را بدتر کند. علاوه بر این، ال آرژنین ممکن است علائم را در افراد مبتلا به تبخال تشدید نماید.

ال-آرژنین ممکن است با برخی داروها، مانند داروهای فشار خون، داروهای دیابت، یا داروهایی که برای درمان اختلال نعوظ استفاده می شود، تداخل داشته باشد. اگر مبتلا به دیابت یا بیماری قلبی هستید، از مصرف این مکمل خودداری کنید. برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف مداوم مکمل ال آرژنین ممکن است حساسیت به انسولین را کاهش داده، در حالی که برخی دیگر هیچ تاثیر یا افزایش حساسیت به انسولین را پیدا نکرده اند.

مانند بسیاری از مکمل های دیگر، ال-آرژنین برای ایمنی در زنان باردار، مادران شیرده، کودکان و کسانی که دارای شرایط پزشکی هستند یا تحت درمان با داروی خاصی قرار دارند، آزمایش نشده است.

دوز مصرف

هیچ دوز استاندارد توصیه شده ای برای مکمل ال آرژنین وجود ندارد. دوز مناسب برای شما ممکن است به عواملی از جمله سن، جنسیت و سابقه پزشکی شما بستگی داشته باشد.

دوزهای مختلفی از ال-آرژنین در تحقیقاتی که تأثیر آن بر شرایط مختلف را بررسی می کند، مورد مطالعه قرار گرفته است. به عنوان مثال، برای درد قفسه سینه، دوز 6-2 گرم سه بار در روز تا یک ماه استفاده شده است. برای اختلال نعوظ، دوز پنج گرم در روز استفاده شده است. و در مطالعات بررسی فشار خون بالا، دوز 24-4 گرم در روز به مدت 24-2 هفته استفاده شده است.

رژیم غذایی و تداخلات

در بیشتر موارد، بدن به تنهایی منابع کافی ال آرژنین را حفظ می کند. با این حال، سوختگی‌ها، عفونت‌ها و آسیب‌های شدید می‌توانند ذخایر آرژنین بدن را کاهش دهند. تحت این شرایط، اطمینان از مصرف مناسب برای پاسخگویی به تقاضاهای افزایش یافته ضروری است.

اسید آمینه آرژنین در غذاهایی از جمله گوشت قرمز، مرغ، ماهی، عدس و محصولات لبنی یافت می شود. اضافه کردن گوشت مرغ، بوقلمون، گوشت بدون چربی، سویا، دانه کدو تنبل، بادام زمینی، عدس، میگو، اسفناج را به رژیم غذایی خود در نظر بگیرید.

با توجه به تحقیقات در حال انجام در مورد رابطه بین ال-آرژنین و بیماری قلبی، بهتر است از مصرف خودسرانه مکمل های ال-آرژنین خودداری کنید مگر این که پزشک شما آن را تجویز کرده باشد.

منبع

چنانچه نیازمند دریافت راهنمای های بیشتری در مورد مصرف این مکمل هستید، می توانید با متخصصین تغذیه طبینجا در ارتباط باشید.

Rate this post