Deprecated: تابع noindex از نگارش 5.7.0 منسوخ شده است! به جای آن از wp_robots_noindex() استفاده نمایید. in /var/www/html/mag/wp-includes/functions.php on line 5381

مجله پزشکی و سلامت طبینجا

هفته سی و پنج بارداری | تغییرات هفته 35 حاملگی

پس از پایان این هفته، فقط دو تا هفت هفته دیگر تا زایمان باقی مانده است. احتمالاً حس می‌کنید که روزهای ناراحتی و داشتن یک شکم بزرگ هرگز به پایان نمی‌رسد، اما زمان کمی باقی مانده است تا بتوانید کودک خود را در آغوش بگیرید. 

در این مقاله، با تغییرات بدن و زندگی مادر و جنین، عوارض بارداری، مراقبت‌های پزشکی، خودمراقبتی و علائمی که نیازمند مراجعه به پزشک هستند، در هفته سی و پنج بارداری آشنا خواهید شد.

اگر در هفته سی و پنجم بارداری به سر می‌برید از طریق مشاوره آنلاین با دکتر زنان زایمان در سایت طبینجا با پزشک خود در ارتباط باشید تا با خیال آسوده دوران بارداری خود را سپری کنید.

تغییرات بدن و زندگی مادر در هفته سی و پنج بارداری 

شکم شما همچنان در حال بزرگ‌تر شدن است و احتمالاً با فشار رحم به سمت قفسۀ سینه، هنوز هم ممکن است احساس تنگی نفس داشته باشید. اگر تاکنون با مشکلات معمول بارداری مانند سوءهاضمه یا ورم مچ پا و پاها روبرو نشده‌اید، ممکن است در این هفته با آنها روبرو شوید. 

با توجه به حمل وزن بیشتر و شل شدن مفاصل به دلیل هورمون‌های بارداری، حرکات شما ممکن است کمی سنگین‌تر باشد که این کاملاً طبیعی است. به‌ویژه زمانی که جنین و رحم بزرگ‌تر شده و مرکز ثقل بدن تغییر می‌کند. 

در طول هفته سی و پنج بارداری، بیشتر مراقب باشید، به خصوص زمانی که بر روی سطوح ناهموار یا لیز راه می‌روید. با افزایش وزن و اندازۀ شکم در طول بارداری، برخی زنان ممکن است دچار عرق‌سوز پوست بین ران‌ها و زیر پستان‌ها شوند. 

پوست شما ممکن است سرخ، ملتهب و مرطوب شود، به خصوص در قسمت‌هایی که پوست چین می‌خورد. در این هفته، ممکن است به بی‌حوصلگی و بی‌صبری دچار شوید. احتمالاً احساس می‌کنید که به قدر کافی صبر کرده‌اید و حالا تصویری از کودک در ذهنتان شکل گرفته است و بسیار مشتاقید بدانید این تصویر چقدر دقیق است. 

اما بهتر است صبر کنید؛ کودک شما هنوز در حال رشد است. ممکن است درد پاها و پشت، تمام انرژی شما را بگیرد و دوست نداشته باشید هیچ کاری انجام دهید. بهتر است تسلیم علائم بدن خود شوید، سخت نگیرید و بدنتان را آسوده بگذارید. اگر ممکن است، چند روز استراحت کنید. 

مطالعه کنید: هفته سی و چهارم بارداری

وضعیت جنین در هفته ۳۵ بارداری

در هفته سی و پنج بارداری، طول جنین حدود ۳۲ سانتی‌متر می‌شود و قد جنین، تقریباً ۴۵ سانتی‌متر است. وزن جنین در این هفته به ۲۵۰۰ گرم می‌رسد. در این هفته کلیه‌ها و کبد جنین شروع به کار کرده و می‌توانند مواد را پردازش کنند. شنوایی جنین در این هفته پیشرفت زیادی کرده است و ممکن است علاوه بر صدای شما، صدای دیگران را نیز بشنود و بهتر به صداهای بلند واکنش نشان دهد. 

عوارض شایع در هفتۀ سی و پنجم بارداری

همه زنان در یک زمان و به یک شکل با عوارض بارداری مواجه نمی‌شوند. در هفته سی و پنج بارداری، عوارض شایع و معمول بارداری برای بیشتر زنان شامل موارد زیر است:

مراقبت‌های پزشکی هفتۀ سی و پنجم بارداری 

در سه ماهۀ سوم بارداری، شما باید حداقل به شش جلسه مراقبت پزشکی بروید. جلسۀ دوم مراقبت‌های پزشکی در این دوره باید بین هفته‌های ۳۵ بارداری تا هفته سی و هفتم بارداری انجام شود. از این هفته تا هفتۀ ۳۷، شما فرصت دارید تا برای معاینات به پزشک یا ماما مراجعه کنید. رفتن به موقع به جلسات مراقبت‌های بارداری در سه ماه سوم به پزشک کمک می‌کند که بتواند سلامت بارداری شما را تحت نظر داشته باشد و در صورت وجود هر مشکلی، سریعاً آن را تحت کنترل بگیرد. 

در تمام جلسات معاینۀ سه ماه سوم، پزشک فشار خون شما را برای بررسی عارضۀ پره‌اکلامپسی اندازه‌گیری می‌کند و ممکن است برای بررسی‌های بیشتر، آزمایش ادرار را برای شما درخواست کند. همچنین در این جلسات، پزشک میزان رشد جنین و نحوۀ قرارگیری او را از طریق معاینۀ شکم بررسی می‌کند و با معاینات واژینال، میزان باز و نازک شدن دهانۀ رحم و نوع ترشحات آن را تحت نظر قرار می‌دهد تا در صورت مشاهدۀ هر نوع علائم زایمان زودرس، اقدامات پزشکی لازم را انجام بدهد. 

ممکن است با توجه به نتایج معاینات و تشخیص پزشک، آزمایش‌های تکمیلی دیگری مانند آزمایش پروفایل بیوفیزیکال نیز برای شما انجام شود. تمام این آزمایش‌ها و اقدامات برای اطمینان پزشک از روند سالم بارداری شما در هفته سی و پنج بارداری است و جای هیچ نگرانی خاصی وجود ندارد.

خودمراقبتی هفتۀ ۳۵ بارداری

در هفته سی و پنج بارداری، به رژیم غذایی سالم خود ادامه دهید و با وجود احساس ناراحتی و خستگی، سعی کنید به اندازه مورد نیاز فعال بمانید. ساک بیمارستان خود را آماده کنید و آن را در دسترس قرار دهید. اگر فرزندان دیگری دارید، اکنون زمان مناسبی است که برای مراقبت از آنها در طول زایمان برنامه‌ریزی کنید. 

همچنین می‌توانید یک ماساژ دوران بارداری داشته باشید. برای پرهیز از عرق‌سوز شدن، لباس‌های نخی بپوشید و از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کنید. نواحی مستعد عرق‌سوز بدن را تا جای ممکن خشک نگه دارید، به ویژه کشاله‌های ران‌ها و زیر پستان‌ها. 

برای کاهش تکرر ادرار، مصرف مواد حاوی کافئین مثل چای و قهوه را کاهش دهید و هنگام ادرار کردن، سعی کنید به سمت جلو خم شوید تا مثانۀ شما کاملاً خالی شود. همچنین مایعات را در روز مصرف کنید و در شب و هنگام خواب، میزان مایعات مصرفی خود را کاهش دهید. 

برای جلوگیری از ورم پا، از ایستادن‌های طولانی پرهیز کنید و به پیاده‌ روی منظم خود ادامه دهید. از غذاهای ادویه‌دار و نوشیدنی‌های گازدار نیز اجتناب کنید تا کمتر دچار سوءهاضمه شوید. همچنین برای داشتن خواب راحت، می‌توانید از روش‌های بهبود و رفع اختلالات خواب مثل یک برنامه روتین برای زمان خواب و تمرینات ورزشی کمک بگیرید.

علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفتۀ ۳۵ بارداری

شما تکان خوردن جنین را باید حداقل ده بار طی دو ساعت احساس کنید. اگر احساس نکردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است که کودک خواب باشد، اما بد نیست که وضعیت او بررسی شود. امکان زایمان زودرس در هفته سی و پنج بارداری وجود دارد. برخی علائم زایمان زودرس شامل موارد زیر است: 

سخن پایانی 

در این مقاله، مطالبی دربارهٔ ملاحظات و تغییرات جنین و مادر در هفته سی و پنجم بارداری بررسی شد. در این مرحله از بارداری، فاز حساسی را تجربه می‌کنید و برنامه‌ریزی برای زمان زایمان ضروری است. به شما توصیه می‌شود که با رعایت رژیم غذایی مناسب، تحقیق دربارهٔ بیمارستان مناسب، شرایط زایمان، انجام چکاپ‌های بارداری در ماه‌های آخر بارداری، وضعیت خود و جنین را بررسی کنید.

سوالات متداول در مورد هفته سی و پنج بارداری 

هفته سی و پنج بارداری یعنی چند ماهگی؟

شما اکنون در ماه هشتم بارداری هستید.

در هفته ۳۵ بارداری اندازه جنین چقدر است؟

جنین در هفته ۳۵ حاملگی حدود ۲۵۰۰ گرم وزن دارد و قد اون ۴۵ سانتی متر که تقریبا اندازه یک آناناس است.

آمپول بتامتازون در هفته ۳۵ بارداری باعث کم شدن حرکت جنین می شود؟

خیر، آمپول بتامتازون روی حرکت جنین تاثیری ندارد.

آیا جنین در هفته سی و پنج بارداری کامل است؟

رشد جنین در هفته ۳۵ حاملگی تقریبا کامل شده و بسیار شبیه به نوزاد است. اما رشد مغز هنوز در هفته‌های آخر بارداری ادامه دارد.

علت تنگی نفس در هفته ۳۵ بارداری چیست؟

در هفته‌های پایانی بارداری، احتمال وجود فشار رحم بر ریه‌ها و ایجاد تنگی نفس وجود دارد. وقتی جنین به سمت پایین حرکت می‌کند، فشار روی ریه‌ها کاهش می‌یابد و تنگی نفس بهبود می‌یابد.

5/5 - (13 امتیاز)