11 داروی گیاهی و مکمل که به درمان افسردگی کمک میکنند
افسردگی نوعی اختلال خلقی است که حدود 17 میلیون نفر از جمعیت بالغین در ایالات متحده آمریکا با آن به نوعی درگیر هستند؛ با این حال آمار واقعی احتمالا خیلی بیشتر از این است؛ از آن جهات که بسیاری از افراد مبتلا بنا به دلایل مختلف دنبال درمان طبی نمیروند.
در متن پیش رو قصد داریم شما را با 11 درمان خانگی افسردگی آشنا کنیم.
در این مقاله میخوانید:
• درمان اختلالات افسردگی با طب مکمل
• 11 مکمل و درمان خانگی برای کمک به درمان افسردگی
درمان اختلالات افسردگی با طب مکمل
اختلالات افسردگی با دارو و رواندرمانی قابل درمان هستند؛ با این حال اصلاح سبک زندگی از قبیل رعایت رژیم غذایی و مصرف برخی مکملها هم میتواند در مواردی کمککننده باشد. تحیقیقات نشان داده است که برخی ویتامینها، مواد معدنی و داروهای گیاهی میتوانند در برطرف کردن علائم افسردگی موثر باشند.
11 مکمل و درمان خانگی برای کمک به درمان افسردگی
1. امگا3
امگا3 از چربیهایی است که لازم است آن را از طریق غذا دریافت کنید؛ با این حال برخی مطالعات نشان داده است که مصرف مکملهای امگا-3 میتوانند در درمان افسردگی موثر باشند. مطالعهای که در سال 2020 بر روی 638 زن صورت گرفت، نشان داد که مصرف امگا-3 نقش بسیار زیادی در درمان افسردگی در دوران بارداری و پس از زایمان داشته است.
در مجموع امگا-3 یک مکمل بسیار موثر است و درصورتی که رژیم غذاییتان ماهی ندارد، مصرف آن کمککننده است. امگا-3 نقش بسیار مهمی در درمان افسردگی در جمعیتها دارد. با این حال هنوز نیاز به بررسیهای بیشتری دارد.
2. NAC یا ان- استیل سیستئین
NAC پیشساز آمینواسیدهای سیستئین و گلوتاتین است؛ گلوتاتین یکی از آمینواسیدهایی است که نقش آنتی اکسیدانی داشته و در پیشگیری از بروز واکنشهای التهابی موثر میباشد.
تحقیقات نشان داده است که مصرف NAC فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد؛ از جمله افزایش سطح گلوتاتین در بدن.
تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به افسردگی سطح بیشتری از مارکرهای التهابی نظیر پروتئین واکنشی C و اینترلوکین6 را در بدن دارند. NAC باعث کاهش التهاب در بدن و درنهایت بهبود علائم افسردگی میشود.
از سوی دیگر NAC میتواند به تنظیم انتقالدهندههای عصبی کمک کند. عدم تعادل بین انتقالدهندههای عصبی مختلف نظیر دوپامین و گلوتامات میتوانند در بروز برخی اختلالات خلقی نظیر افسردگی و اسکیزوفرنی نقش داشته باشند. درنهایت مطالعهای که در سال 2016 صورت گرفت، نشان داد که NAC نقش بسزایی در کاهش علائم افسردگی و بهبود عملکرد در مبتلایان ایفا میکند. علاوه بر این NAC بیخطر بوده و به راحتی قابل تحمل است.
مصرف 2-2.4 گرم در هر روز به بهبود مشکلات روانی از قبیل افسردگی کمک میکند.
3. زعفران
به نظر میرسد که زعفران یک درمان گیاهی مناسب برای افسردگی محسوب میشود. مطالعات نشان میدهد که زعفران باعث افزایش سطح سروتونین در مغز میشود؛ با این که عملکرد آن به درستی مشخص نیست، اما بنظر میرسد که زعفران بازجذب سروتونین را کم کرده و باعث میشود که مدت طولانیتری در مغز باقی بماند.
مطالعات نشان داده است که مکملهای زعفران به اندازه داروهای ضدافسردگی در بهبود علائم افسردگی موثر هستند. با این حال تحقیقیات بیشتری برای اثبات این ادعا نیاز است.
4. ویتامین دی
ویتامین دی یکی از مواد بسیار ضروری برای بدن است که عملکردهای ضروری متنوعی در بدن دارد؛ با این حال متاسفانه بسیاری از افراد از جمله مبتلایان به افسردگی دچار کمبود این ماده حیاتی در بدن هستند.
تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به افسردگی نسبت به جمعیت غیرمبتلا بیشتر در معرض کبمود ویتامین دی هستند؛ از سویی کمبود ویتامین دی بیشتر افراد را در معرض ابتلا به افسردگی قرار میدهد.
ویتامین دی از جهات مختلفی میتواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند؛ از جمله کاهش التهاب و بهبود وضعیت خلق و خو. گرچه تحقیقات نشان داده است که این مکمل میتواند کمک زیادی در برطرف کردن علائم افسردگی بکند، با این حال نیاز به مطالعه و تحقیقات بیشتری دارد.
5. ویتامین های گروه ب
تحقیقات نشان داده است که ویتامینهای گروه ب نقش بسیار مهمی در بهبود علائم افسردگی ایفا میکنند. فولات، ب12 و ب6 نقش بسیار مهمی در ساخت انتقالدهندههای عصبی از قبیل دوپامین، سروتونین و گابا ایفا میکنند.
تحقیقات نشان داده است که کمبود فولات و ب12 میتواند ریسک ابتلا به افسردگی را بالا برده و مصرف این مواد میتواند نقش بسیار مهمی در کاهش علائم افسردگی داشته باشد. برای مثال مصرف مکمل فولات در کودکان و بزرگسالانی که ژن جهشیافته متابولیسم فولات را دارند، میتواند در درمان افسردگیهای مقاوم به درمان موثر باشد.
همچنین نشان داده شده است که مصرف ویتامین ب6 میتواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند؛ به ویژه اگر در همراهی با سایر ریزمغذیها نظیر تریپتوفان و شکلی از ویتامین ب3 به نام نیکوتینامید مصرف شود.
6. روی
روی یکی از مواد معدنی بسیار مهم است که برای فعالیتهای مغزی و بهبود عملکرد انتقالدهندههای عصبی ضرورت دارد؛ همچنین میتواند نقش آنتیاکسدانی و ضدالتهابی هم ایفا کند. کمبود روی ارتباط بسیار زیادی با بروز افسردگی دارد.
7. منیزیوم
منیزیوم یکی از مواد معدنی ضروری برای بدن است؛ مطالعات نشان داده است که کمبود آن در افراد مبتلا به افسردگی بیشتر است و مصرف مکمل آن میتواند کمک زیادی به بهبود علائم افسردگی کند.
مطالعهای که بین 126 فرد مبتلا به انواع خفیف و متوسط افسردگی انجام گرفت نشان داد که مصرف 248 میلی گرم منیزیوم در روز به مدت 6 ماه کمک بسیار زیادی به رفع علائم افسردگی کرد.
8. کراتین
کراتین نوعی اسید آلی است که نقش بسیار مهمی در حفظ انرژی مغز حین انجام سایر فعالیتها ایفا میکند. تصور میشود که کاهش سطح انرژی مغزی نقش زیادی در بروز علائم افسردگی ایفا میکند.
برخی تحقیقات پیشنهاد کرده اند که مصرف 2-10 گرم کراتین در روز میتواند نقش مهمی در کاهش علائم افسردگی داشته باشد.
نکته پایانی
افسردگی یک بیماری در حوزه اعصاب و روان است که میلیونها نفر در سراسر جهان با آن به شکلهای مختلف درگیر هستند. با این که افسردگی به طور معمول با مصرف دارو و جلسات رواندرمانی قابل درمان و کنترل است، اما ممکن است برخی افراد به دنبال درمانهای مکمل از جمله تغییر رژیم غذایی و مصرف برخی مکملها باشند.
مکملهای نامبرده در این مقاله از برخی جهات میتوانند در درمان علائم افسردگی کمککننده باشند؛ با این حال لازم است پیش از مصرف هر نوع مکملی با پزشک خود درباره این که مصرف آن برایتان کمککننده هست یا خیر، مشورت کنید.
شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا به صورت آنلاین از متخصصین اعصاب و روان( روانپزشک) ما نوبت بگیرید.