اختلال افسردگی

0
1,472
45370.png alt_text
45370.png caption

اختلال افسردگی بیشتر در دهه چهارم عمر شروع می‌شود، هرچند امکان شیوع آن در تمام سنین، حتی در جوانان ۲۰ تا ۳۰ سال نیز وجود دارد. افسردگی می‌تواند منجر به عدم تمرکز و مسئولیت پذیری در زندگی شود، بنابراین ممکن است فرد افسرده کنترل و تمایل خود را برای ادامه زندگی از دست بدهد، افسردگی موجب عدم لذت فرد از زندگی می‌شود. فرد افسرده به سمت بدبینی، انتقاد، عدم اعتماد به نفس و کاهش احساسات و قدرت تخیل هدایت می‌شود.

علائم افسردگی

ویژگی اصلی این اختلال یک دوره زمانی حداقل دو هفته‌ای است که در ضمن آن یا خلق افسرده یا بی علاقگی یا فقدان احساس لذت تقریباً در همه کارها وجود دارد. در حدود ۴۰ درصد افراد مبتلا به افسردگی سابقه خانوادگی مثبت دارند که نشان دهنده نقش ژنتیک در ایجاد این اختلال می باشد.

از جمله علائم و نشانه های افسردگی می توان به، افزایش یا حتی کاهش اشتها، افزایش و یا کاهش خواب،احساس پوچی و بیهودگی و عدم لذت از زندگی، کاهش تمرکز فرد و بی قراری یا کندی حرکت اشاره کرد.

افراد افسرده گاهی به علت احساس پوچی و بیهودگی، دچار افکار خود کشی شده که این علامت اورژانس روانپزشکی بوده و این فرد نیازمند بستری در بیمارستان می باشد‌

عوامل خطر افسردگی

بر اساس مطالعات انجام شده، شیوع اختلال خلقی افسرگی در جوامع عادی،در زنان حدود ۷ درصد و در مردان در حدود ۳ درصد می باشد که نشان دهنده شیوع بیشتر در زنان میباشد.

براساس آمار روانپزشکی آمریکا ،شیوع افسردگی در کودکان و نوجوانان برابر هست. درکودکان علائم بیشتر شامل بی توجهی؛گوشه گیری بوده در حالیکه افسردگی در نوجوانان بیشتر به صورت اختلالات اضطرابی،تمایل به سو مصرف مواد و پرخاشگری بروز پیدا می کند.

فرد افسرده علاوه بر علائم روحی و روانی،از علائم جسمانی شامل درد و خستگی مزمن،سردردهای طولانی مدت شکایت دارد.

درمان افسردگی شامل تجویز داروهای آنتی دپرشن و روان درمانی بوده که هر دو آنها بلید تحت نظر پزشک‌صورت گیرد.

افسردگی پس از زایمان

این افراد پس از زایمان دچار خلق پایین و افسرده،احساس پوچی و عدم لذت از زندگی میشوند.این اختلال در مادرانی  که بارداری نا خواسته و یا عدم حمایت کافی از همسر  یاخانواده دارند بیشتر دیده میشود.سایر ریسک فاکتور ها شامل سن پایین مادر،سابقه افسردگی مادر قبل از بارداری می باشد.

این علائم و نشانه‌ها با غم پس از زایمان که می‌تواند همراه با احساس تنهایی، اضطراب، گیجی و فراموشکاری باشد و معمولاً بعد از چند روز تا چند هفته از بین می‌روند فرق دارد و بر خلاف آن میتواند شدت علامت ها بیشتر و طول مدت طولانی تری داشته باشد.

افسردگی پس از زایمان در بعضی افراد مبتلا شدید تر بوده و میتواند منجر به خودکشی شود و یا حتی میتوانند افکاری درمورد از بین بردن نوزاد به سراغ مادران بیاید که درصورت وجود این موارد از اورژانسهای روانپزشکی محسوب شده و بهترین و اولین اقدام در این مورد،جدا کردن نوزاد از مادر و بستری مادر می باشد

شما می توانید از طریق سامانه طبینجا هم اکنون یک نوبت از روانشناسان ما دریافت نمایید.

Rate this post
من متخصص تولید محتوا هستم و محتوایی تولید می‌کنم که به‌طور خاص برای نیازهای مخاطب هدف طراحی شده و به‌سادگی توجه و تعامل آن‌ها را جلب می‌کند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید