یک روش تشخیصی خاصی برای تشخیص سرطان وجود ندارد. برای ارزیابی کامل یک بیمار باش که به سرطان باید شرح حال دقیق و معاینه فیزیکی کامل همراه با انجام تست های تشخیصی انجام شود. بسیاری از تست ها برای تشخیص وجود سرطان یا علت دیگری که ممکن است علائم سرطان را تقلید کند و باید انجام شود. تست های تشخیصی موثر برای تایید یا رد وجود یک بیماری، تحت نظر گرفتن روند بیماری و برنامه ریزی و ارزیابی اثر درمان ضروری هستند و در برخی موارد لازم است تست ها زمانی که شرایط فرد تغییر کرده است تکرار شوند یا اگر یک نمونه به اندازه کافی با کیفیت مناسب تهیه نشده بود تست باید تکرار و تایید شود.
روش های تشخیصی سرطان
روش های تشخیصی سرطان شامل انجام تصویربرداری آزمایش های خون مثل مارکرهای تومور معاینه اندوسکوپی جراحی یا تست های ژنتیک می باشند. برای ارزیابی آزمایشگاهی و ترکیبات شیمیایی موجود در خون بافتهای بدن روش های مختلفی وجود دارد شایع ترین نمونه ها برای تست های آزمایشگاهی خون و ادرار هستند از روش های آزمایشگاهی مختلف برای ارزیابی و اندازهگیری ترکیبات شیمیایی خون و ادرار استفاده میشوند این ترکیبات ممکن است قند خون الکترولیت آنزیم هورمون چربی و پروتئین باشند آزمایش های خون شامل موارد می باشند تست های خونی شمارش سلول های خون آزمایش ادرار اندازه گیری مارکرهای تومور تصویربرداری تشخیصی در سال های اخیر از نظر تجهیزات و تکنیک ها خیلی پیشرفت کرده و به خوبی می تواند سرطان را تشخیص دهد و از انجام جراحی جلوگیری کند پرسنل و پزشکانی که در رادیولوژی تشخیصی فعالیت دارند دسترسی بسیار مناسبی به بهترین تکنولوژی ها برای تصویربرداری سرطان دارند.
روش های تصویربرداری برای تشخیص سرطان در بافت های مختلف بدن و ارگان ها استفاده می شود. با تصویر برداری میتوان تومور را تشخیص داد شدت بیماری و همچنین ارزیابی تأثیر درمان میسر خواهد بود. تصویربرداری همچنین زمانی که بیوپسی انجام می شود یا سایر جراحی ها قرار است انجام شود نیز کاربرد دارد . روش های تصویربرداری مختلفی وجود دارد از جمله عکس ساده، سی تی اسکن، اسکن استخوان ،ماموگرام ،سونوگرافی ،ام آر آی، روش های مختلف اندوسکوپی هم برای تشخیص سرطان ها وجود دارد مثل سیستوسکوپی، کولونوسکوپی ،تصویربرداری مجاری صفراوی و سیگموئیدوسکوپی. تست هایی برای بررسی جهش ژنتیکی نیز وجود دارد. آزمایش ژنتیکی برای بررسی تغییر ژنتیک باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان می شود وجود دارد و البته روشهای پیچیدهای هستند در نهایت از ضایعه ای که ممکن است بدخیم باشد نیست روش تشخیصی مناسبی می باشد
شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص سرطان ما نوبت بگیرید.