بر اساس آمار جامعه آمریکا در سال2017 شیوع سردرد مزمن در جوامع پیشرفته حدود 12درصد جمعیت عادی می باشد و به طور کلی حدود 90 درصد افراد عادی در طول زندگی خود سردرد را تجربه می کنند.
انواع سردرد
سردردها به دو قسمت کلی تقسیم می شوند:
1-سردردهای اولیه: در این دسته بیماری زمینه ای خاص ایجاد می شود و معمولا دردهای شدید داشته و درزندگی روزانه فرد اختلال ایجاد می کنند.سردردهای شایع این دسته شامل میگرن تنشن و سردردهای تریژمینال و کلاستر می باشند.
2-سردردهای ثانویه: این نوع معمولا در زمینه یک بیماری مثل سینوزیت و غیره ایجاد شده و شدت آن خفیف تا متوسط می باشد.
از نظر ازمان سردردها به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می شود. شروع سردردهای حاد چند ساعت تا چند روز بوده و در سردردهای مزمن فرد از مدتها پیش به طور گهگاه سردرد را تجربه می کند.
میگرن
بر اساس آمارها در خانمها 3برابر آقایان اتفاق می افتد.این نوع سردرد یک طرفه،ضربان دار،خوش خیم وعود کننده بوده وممکن است قبل از شروع آن فرد علائمی همچون تهوع و استفراغ را تجربه می کند.معمولا افراد حساسیت به نور و صدا دارند.شروع این سردرد ممکن است با گرسنگی،الکل،ترکیبات کافئین دار،فعالیت زیاد و یاتغییرات هورمونی مثل قاعدگی تحریک شود.میگرن زمینه خانوادگی و ارثی دارد و شیوع آن در خانواده هایی با سابقه میگرن بیشتر از جمعیت عادی می باشد.تشخیص آن غالبا بالینی بوده و به یافته های تصویربرداری نیاز می باشد.
سردرد تنشی
شیوع این سردرد در خانم ها بیشتر است. این سردرد معمولا دو طرفه و غیرضربان دار و با ماهیت فشارنده است و به آهستگی شروع شده و سردردی است که فرد معمولا در پایان یک روز پر مشغله تجربه می کند.
سردرد خوشه ای
سن شایع این سردرد 25-40 سالگی بوده و در آقایان شیوع بیشتری دارد.طول مدت آن کمتر از 2 ساعت بوده و معمولا در یک ساعت خاص از شبانه روز اتفاق می افتد. یک طرفه بوده و در همان سمت فرد دچار اشک ریزش هم می شود. این نوع سردرد ارتباط خاصی با مصرف الکل دارد و الکل باعث شروع و شدت سردرد می شود.
سردرد ناشی از مصرف بیش از حد مسکن
این سردرد به دنبال مصرف روزانه تعداد قابل توجهی مسکن اتفاق می افتد. در درمان این بیماران قدم اول قطع کلیه مسکن ها می باشد.
عوامل خطر
در مبحث سردرد،فاکتورها و علائمی وجود دارد که دلالت بر سردردهای جدی و خطرناک دارند.این فاکتورها عبارتند از تشدید سردرد، شروع سردرد بالای 55سال، تشدید سردرد با سرفه، سردردی که همراه تب باشد.
همراهی اینها با سردرد می تواند دلالت به یک مشکل جدی کنند. لذا لازم است سریعا به پزشک مراجعه کرد و تحت بررسی قرار گرفته شود.
شما می توانید هم اکنون از طریق سامانه طبینجا یک نوبت از متخصصین مغز و اعصاب دریافت نمایید.