عفونت سپسیس چیست؟

0
4,469
469619.jpeg alt_text
469619.jpeg caption

سپسیس یک شرایط بسیار جدی است که با عناوین مختلفی از جمله عفونت خون، مسمومیت خون یاد می شود که به معنی حضور عوامل خاجی مانند ویروس، قارچ و از همه مهم تر میکروب ها در خون اشاره دارد. این اتفاق زمانی می افتد که بدن شما پاسخ ایمنی سرکوب کننده ای به یک عفونت باکتریایی دارد. مواد شیمیایی آزاد شده در خون برای مبارزه با عفونت باعث گستردگی التهاب می گردند. این امر منجر به لخته شدن خون و نشتی رگ های خونی می شود. این مواد هم چنین می توانند باعث کندی جریان خون شوند، که این شرایط نیز به خودی خود می تواند اندام های بدن را از دریافت مقادیر کافی مواد مغذی و اکسیژن محروم سازد. این بیماری در شدیدترین حالت می تواند باعث، افت فشار خون، کاهش ضربانات قلبی، و یا حتی منجر به شوک سپتیک گردد که به علت وجود سموم ناشی از عوامل خارجی در مقیاس وسیع تر در خون است.

دلایل سپسیس

سپسیس

عمده ترین دلایل بیماری سپسیس عمل باکتریایی است که می توانند هر عضویی از بدن مانند دستگاه ادراری، شکم، لگن و ریه ها را تحت تاثیر قرار داده و یا حتی در بدن منتشر گردند. اگر چه عفونت های بافتی و ترکیدگی آپاندیس هم می توانند باعث بروز این حالت گردند. در نهایت هر کسی می تواند دچار عفونت خونی سپسیس گردد، اما این احتمال در افراد زیر بالاتر است:

• افراد با سیستم ایمنی ضعیف

• نوزادان و کودکان

• افراد مسن

• افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت، ایدز، سرطان، و یا بیماری های کبد و کلیه 

• افراد مبتلا به سوختگی شدید یا آسیب های فیزیکی

• مصرف برخی از داروها مانند داروهای کورتیکواستروئیدی یا دریافت داروهای شیمی درمانی

• یکی از عوارض بعد از عمل جراحی

علائم سپسیس

شایع ترین علائم عفونت شامل تب شدید، لرز، تعریق غیر عادی، افزایش ضربان قلب و تنفس سریع، بثورات جلدی، گیجی، و عدم هوشیاری می باشد. 

تشخیص عفونت سپسیس

پزشکان با استفاده از یک آزمایش خون و با شمارش تعداد سلول های سفید خون غیر طبیعی می تواند سپسیس را تشخیص دهند. اگر چه ممکن است تست های آزمایشگاهی تکمیلی تری به منظور بررسی علائم عفونت صورت گیرد. از جمله آزمایشات تکمیلی می توان به آزمایش ادرار و کشت آن برای ردیابی علت های عفونت های ادراری، عکس برداری اشعه ایکس از قفسه سینه برای تعیین عفونت های ریوی مانند ذات الریه، سونوگرافی برای تشخیص عفونت های تخمدان یا کیسه صفرا اشاره کرد.

درمان عفونت سپسیس

افراد مبتلا به سپسیس معمولا در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان تحت درمان قرار می گیرند. از جمله اقدامات درمانی عفونت، حفظ اندام های حیاتی و جلوگیری از افت فشار خون می باشد. بسیاری از بیماران ممکن است اکسیژن و مایعات داخل وریدی و دوز بالایی از آنتی بیوتیک های تزریقی را دریافت نمایند. روش های درمانی دیگر شامل تزریق وریدی سرم و یا دیالیز کلیه، برای حفظ تعادل مایعات بدنی ممکن است نیاز باشد. گاهی اوقات، ممکن است عمل جراحی به منظور حذف و تمیز کردن یک منطقه از عفونت صورت گیرد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از بهترین پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید