ريزش مو به حالتی می گویند كه به صورت غیرطبیعی و بیشتر از حد نرمال موها بریزد و موی جایگزین آن رشد نكند. در حقیقت تعادل بین ریزش موی سر و رویش مجدد به هم خورده و از تعداد موهای موجود روی سر به تدریج كاسته می شود، در نتیجه حالت بی مویی یا طاسی بعد از مدتی بروز می كند.
پیشنهاد مطالعه: بهترین دکتر کاشت مو
ریزش مو به علت هورمون جنسی
نوعى از اين ريزش مو به علت هورمون جنسى مردانه در بدن است این نوع ریزش مو در ابتدا از پیشانی و شقیقه ها شروع شده و سرانجام در قسمت پس سر به هم رسیده و تمامی نواحی جلوی سر تا پشت سر طاس می شود. در مردان و زنانی كه زمینه ژنتیكی ریزش مو در خانواده آنها وجود دارد این حالت از اواخر دوران بلوغ ریزش مو شروع شده و شقیقه ها و پیشانی شروع به خالی شدن می كند؛ این ریزش نهایتا تا سن 45 سالگی ادامه پیدا میكند.
این نوع ریزش آندروژنیك و ژنتیكی در زنان نیز دیده می شود، ولی فرق آن با مردان این است كه در زنان ریزش مو به طور یكسان و پراكنده كم پشت می شود. تارهای مو در آنان بسیار نازك و شكننده تر از حالت عادی می شود. ژن ریزش موی مردانه و زنانه می تواند از یكی از والدین به فرزند منتقل شود. از خصوصیات ریزش موی آندروژنیك، پایدار و ثابت بودن موهای پشت سر است.
اگر شما دچار ريزش مو هستيد بايد توجه كنيد كه حتما علت آن بايد مشخص شود. كم خونى فقر آهن، اختلال تيروييد، حساسيتهاى پوستى، برخى عفونتها،كمبود برخى ريزمغذيها، رژيمهاى لاغرى سريع و غير علمى از عوامل مؤثر بر بروز ريزش مو هستند.
تاثیر زایمان بر ریزش مو
برخى از خانمها تصور مى كنند كه بعد از زايمان دچار ريزش مو شده اند، گرچه ممكن است به علت فقر آهن اين اتفاق براى اين عزيزان بيفتد اما در اغلب موارد يك تصور ذهنيست. در دوران باردارى به علت تغييرات هورمونى رشد موها افزايش مى يابد و بعد از زايمان اين حالت متوقف مى شود كه افراد در مقايسه با دوران باردارى احساس مى كنند موهايشان كم شده است.
شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین پوست و مو ما نوبت بگیرید.