عوارض رنگ مو های شیمیایی

0
4,867
عوارض رنگ مو های شیمیایی

براساس آمار بیش از 75 درصد زنان و حدود 18 درصد از مردان دردنیا از رنگ مو استفاده میکنند. به طور معمول سفید شدن موها از 30 سالگی به بعد آغاز می‌شود، اما در برخی افراد این سفیدشدن به طور ژنتیکی از سنین کمتری نمایان می‌شود. همچنین در مواردی مانند کم‌خونی شدید یا بیماری‌های تیروئید ممکن است شاهد سفید شدن زودهنگام مو باشیم. در ادامه عوارض ناشی از رنگ مو را می‌توانید مطالعه کنید.

ماده ای تحت عنوان رزورسینول در رنگ

رنگ شیمیایی، میتواند با تاثیر بر غدد درون ریز و برهم زدن تعادل هورمونی، ریسک ابتلا به کنسر پستان را افزایش دهد. در افرادی که زمینه حساسیت و آلرژی دارند، ماده ای به نام پارافینیلین دی آمین که از ترکیبات رنگ های شیمیایی هست، میتواند سبب تشدید این واکنش ها شود و برای فرد علائمی همچون خارش و قرمزی پوست سر و حتی تورم  ایجاد کند. مخلوط کردن دو رنگ مو با هم، سبب تولید و ایجاد ماده شیمیایی خطرناک تری شده و احتمال ایجاد واکنش های آلرژیک در این موارد بیشتر میباشد. همین ماده پارافینیلین دی آمین، میتواند در افرادی که مبتلا به آسم هستند، سبب تحریک راههای هوایی و تشدید علائم آسم شود و در موارد شدید منجر به حمله آسم شود‌.

علل از بین رفتن درخشندگی مو

رنگهای شیمیایی سبب کاهش رطوبت و خشکی مو میشوند. همچنین درخشندگی مو را از بین میبرند. خشکی موها میتواند زمینه ساز ایجاد شکنندگی و موخوره شود. تحقیقات نشان داده است استفاده بیش از ۹ بار در سال از رنگ مو، خطر ابتلا به سرطان خون از نوع لنفوم را افزایش می دهد. لنفوم نوعی از سرطان خون بوده که در غدد لنفاوی اتفاق می افتد.

خطر ابتلا به سرطان افرادی که زودتر مو های خود را رنگ میکنند

عوارض رنگ مو شیمیایی

پیشنهاد مطالعه: بهترین دکتر ریزش مو

افرادی که 20 سال است که شروع به رنگ کردن موهای خود کرده اند یک سوم بیشتر از کسانی است که موهای خود را رنگ نکره اند، مستعد ابتلا به بیماری سرطان سیستم لنفاوی مبتلا هستند. برخی مطالعات هم بیانگر افزایش ریسک ابتلا به کنسر مثانه، با مصرف رنگ های شیمیایی هستند.

رنگ مو در دوران بارداری

دوران بارداری از مواردی هست که استفاده از رنگ های شیمیایی در آن توصیه نمیشود. هنوز تحقیقات به طور کامل انجام نشده اما بر اساس فرضیه های موجود، مقداری از رنگ های شیمیایی از طریق پوست سر جذب شده و از طریق جریان خون جفتی به جنین میرسد. به همین جهت مصرف رنگ های شیمیایی به ویژه در سه ماهه اول بارداری  به علت افزایش ریسک سقط جنین و یا تولد نوزاد نارس توصیه نمیشود.

صدمه به رنگدانه های مو

در جریان رنگ کردن موها، به رنگدانه های مو صدمه وارد میشود و هر چه مدت زمان بیشتری رنگ ها روی مو باقی بماند، میزان این صدمه و آسیب بیشتر هست. به نظر می‌رسد رنگ‌های گیاهی مانند حنا تاثیرات منفی کمتری نسبت به رنگ‌های شیمیایی دارند. به علت عوارض متعددی که استفاده از رنگ های شیمیایی دارند، توصیه میشود که فواصل استفاده از آنها طولانی تر باشد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید