نحوه تزریق انسولین

0
5,083
255923.jpeg alt_text
255923.jpeg caption

هورمون انسولین جزو ملزومات دارویی مبتلایان به دیابت نوع یک می باشد. از آن جایی که سطح قند خون به طور مرتب توسط این بیماران کنترل شده و در صورت مورد نیاز تحت درمان دارویی قرار گیرد، بنابراین یادگیری تزریق انسولین نیز می تواند در موارد حیاتی و بدون دسترسی به پزشک یا تکنسین های مربوطه، مفید واقع شود. 

نوع انسولین 

بسته به شدت کاهش انسولین در بدن، معمولا نوع انسولین نیز متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال این دارو به سه نوع کوتاه اثر، متوسط و ترکیبی تقسیم بندی می شود. 

انواع تزریق انسولین 

انواع مختلفی برای تزریق وجود دارد که براساس ابزار مورد استفاده متغیر خواهد بود. معمولا پزشک شما می تواند راهنمایی های لازم را در مورد بهترین روش انتخابی به شما انجام دهد. 

سرنگ

براساس اندازه سر سوزن و حجم انسولین تزریقی نوع سرنگ نیز متفاوت خواهد بود. جنس آن ها از پلاستیک بوده و به صورت یکبار مصرف می باشند. 

محل تزریق انسولین 

انسولین جزو آن دسته از داروهایی است که به صورت زیر جلدی وارد چربی زیر پوست می شود. بنابراین برخلاف استفاده از سرنگ های تزریق عضلانی، سر سوزن های کوچکتری را به خود اختصاص می دهند. در مورد محل تزریق انسولین بهتر است به چند نکته کاربردی توجه کنید:

سعی کنید تزریق را به صورت زیر جلدی یعنی ما بین پوست و لایه نازک زیرین آن انجام دهید. تزریق عمقی تر به سمت عضله با درد بیشتری همراه است و می تواند جذب انسولین توسط بافت های بدن را تسریع بخشد در حالی که شما نیازمند جذب آهسته تر آن می باشید.

باید به این نکته توجه داشته باشید که جذب سریع تر باعث افت سریع قند خون می گردد. 

سعی کنید محل تزریق را به صورت پی در پی تغییر دهید این کار مانع از ایجاد حالتی با عنوان لیپو دیستروفی پیش رونده که با افزایش یا کاهش توده چربی در نقطه ای از بافت همراه است، خواهد گردید. در این حالت با تو رفتگی و برآمدگی های پوستی مواجه نخواهید شد. 

در میان محل های تزریقی شکم را در اولویت قرار بدهید چرا که از این منطقه انسولین به صورت بهتر جذب می گردد. محلی در پایین دنده ها ولی با فاصله 5 سانتی متری از هر طرف ناف می توانید موقعیتی را بدین منظور انتخاب کنید. البته خال، لکه ها، واریس های سیاهرگی و رگ های خونی آسیب دیده محل مناسبی برای تزریق نمی باشند.

چربی پشت بازو می تواند محل مناسب برای تزریق از ناحیه بازو باشد.

ناحیه بالا و خارج ران، ناحیه ده سانتی متری بالاتر از لگن و بالای زانو می توانند محل های مناسبی در تزریق از ناحیه ران به حساب بیایند.

نحوه تزریق انسولین 

قبل از استفاده انسولین را از یخچال خارج ساخته و اجازه بدهید به دمای اتاق برسد. نیازی نیست که برای حل شدن انسولین آن را تحت تکان های شدید قرار بدهید. 

بعد از شستشوی دستان، به اندازه مورد نیاز انسولین، پیستون سرنگ را کشیده و با هوا پر کنید. 

سر سوزن سرنگ را به درون ویال انسولین وارد نموده و هوا را به درون آن وارد نموده و مقدار مورد نیاز انسولین را بکشید. 

سرنگ را از لحاظ وجود هوا بررسی کنید، در صورت وجود آن را با چند ضربه تخلیه نموده و سپس دوز تزریقی را دوباره چک کنید.

برای تزریق محل مورد را با پد الکلی پاک نموده و اجازه دهید تا خشک شود. 

بخشی از پوست را با انگشتان گرفته و بالا بیاورید و سر سوزن را به صورت 90 درجه وارد آن کنید. برای این کار بهتر است سوزن را به صورت دارت در دستان خود بگیرید تا به راحتی آن را مدیریت کنید. 

اگر سر سوزن کوتاه استفاده می کنید نیازی نیست که پوست دست را با انگشتان بگیرید. 

بعد از فشار دادن پیستون به سمت داخل 10 ثانیه آن را در محل هم چنان نگه دارید. 

اگر پوست را گرفته باشید باید آن را بلافاصله بعد از وارد نمودن سر سوزن آزاد نمایید. 

برای تجربه درد کمتر می توانید قبل از تزریق، کمپرس یخ در موضع قرار دهید. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص غدد ما نوبت بگیرید.

Rate this post
به عنوان یک تولیدکننده محتوای تخصصی که با اصول کپی‌رایتینگ آشناست، هدفم ایجاد محتوای اثرگذار و ارزشمند است تا نیاز شما مخاطبان را برآورده کند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید