هفته سی و سه بارداری | تغییرات هفته 33 حاملگی

0
25
هفته سی و سوم بارداری

در هفته سی و سه بارداری، بدن شما همچنان وزن اضافه خواهد کرد. حتماً به رژیم غذایی سالم خود که شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی، به ویژه کلسیم است، تحت نظر پزشک خود ادامه دهید. در این مطلب، با تغییرات بدن و زندگی، عوارض شایع بارداری، مراقبت‌های پزشکی، خودمراقبتی‌ها و علائم نیازمند مراجعه به پزشک طی هفته ۳۳ بارداری آشنا می‌شوید. پس با ما همراه باشید. 

اگر در هفته سی و سه بارداری به سر می‌برید از طریق مشاوره آنلاین با دکتر زنان زایمان در سایت طبینجا با پزشک خود در ارتباط باشید تا با خیال آسوده دوران بارداری خود را سپری کنید.

تغییرات بدن و زندگی مادر در هفته ۳۳ بارداری 

تقریباً نیمی از مادرانی که بارداری اولیه را تجربه می‌کنند، احساس سنگینی زیادی در ناحیه تناسلی خود می‌کنند. این احساس نشان می‌دهد که فرزند شما آماده تولد شده است و فشاری بر دهانه رحم شما اعمال می‌کند. در زنانی که بارداری چندم خود را تجربه می‌کنند، این اتفاق ممکن است حدود یک هفته قبل از زایمان اتفاق بیافتد. 

در هفته سی و سه بارداری، ممکن است به دلیل تغییرات خلق‌وخو از لحاظ عاطفی بی‌ثبات باشید. احتمالاً از ظاهر بدن خود و وضعیت بارداری خسته شده‌اید. برای افزایش خوشحالی، سعی کنید به چیزهایی بپردازید که شما را شاد کنند و احساسات خود را با همسرتان به اشتراک بگذارید. 

همچنین، می‌توانید به زنان باردار دیگر و دوستانتان مراجعه کرده و از حمایت عاطفی آنها استفاده کنید. اگر با مشکلات بی‌خوابی روبرو هستید، این ممکن است باعث تغییرات بیشتر در خلق‌وخوی شما شود. برای داشتن یک خواب خوب، سعی کنید برنامه خواب خود را بر روی یک ساعت خاص تنظیم کنید و همیشه پیش از خواب کارهای مشابه انجام دهید تا بدن شما به وقت خوابیدن عادت کند. 

در هفته سی و سه بارداری برای داشتن یک خواب خوب، سعی کنید برنامه خواب خود را بر روی یک ساعت خاص تنظیم کنید و همیشه پیش از خواب کارهای مشابه انجام دهید تا بدن شما به وقت خوابیدن عادت کند. 

همچنین، از نوشیدن چای، قهوه و خوردن شکلات پرهیز کنید و بعد از ساعت چهار بعد از ظهر ورزش نکنید، زیرا ورزش کردن در این ساعت‌ها ممکن است باعث بدخوابی شما شود. اگر هنوز درگیر کارهای منزل هستید، سعی کنید فشار کاری خود را کاهش داده و کارهای منزل را به حداقل برسانید تا بدن شما بیشتر از حد تحت فشار قرار نگیرد. 

هفته سی و سوم بارداری

مطالعه کنید: هفته سی و دو بارداری

تغییرات جنین در هفته سی و سه بارداری 

در هفته سی و سوم بارداری، قد جنین شما حدود 44 سانتی‌متر و وزنش تقریباً 1900 گرم است. او همچنان به روند افزایش وزن خود ادامه می‌دهد. پوست او از رنگ سرخی که قبلا داشته، فاصله گرفته و چین‌های بدنش کم می‌شود.

عوارض شایع در هفته سی و سوم بارداری

با در نظر گرفتن این واقعیت که عوارض بارداری برای تمام زنان به یک شکل نخواهد بود، عوارض شایع و معمول در هفته سی و سه بارداری شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تکرر ادرار
  • کمردرد
  • سوزش معده
  • ترشحات پستان
  • گرفتگی عضلات پا
  • خستگی مفرط
  • تورم دست و پا
  • اختلالات خواب
  • تغییرات خلق‌وخو
  • انقباضات بدون درد رحم

مراقبت‌های پزشکی هفتۀ ۳۳ بارداری 

در هفته سی و سه بارداری، تعداد جلسات معاینات روتین پزشکی بیشتر از قبل خواهد بود. در سه ماهه سوم، شما حداقل شش جلسه ملاقات با پزشک خواهید داشت، بنابراین مهم است که سوالات و نگرانی‌های خود را یادداشت کنید تا در این جلسات از پزشکتان بپرسید و ذهن شما آرام باشد. 

در این جلسات، پزشک مراقبت‌های معمول بارداری را انجام می‌دهد که یکی از آنها اندازه‌گیری وزن شماست. در صورت اضافه کردن وزن زیادی در مدت کوتاه، پزشک با درخواست آزمایش‌های بیشتر، احتمال دیابت بارداری را بررسی می‌کند. همچنین پزشک در این جلسه، فشار خون شما را اندازه‌گیری می‌کند و در صورت بالا بودن آن، برای بررسی‌های بیشتر ممکن است آزمایش ادرار به شما بدهد.

اگر علائم غیرمعمول و هشداردهنده‌ای را در طول بارداری مشاهده کردید، نباید تا جلسه بعدی ملاقات با پزشک صبر کنید و بهتر است سریع‌تر به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید. در این هفته‌ها می‌توانید با علائمی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد، آشنا شوید. 

خود مراقبتی در هفته سی و سه بارداری 

در صورتی که دچار واریس بارداری شدید، از نشستن و ایستادن طولانی پرهیز کنید و هر وقت که امکان دارد، پاهای خود را بالا قرار دهید و جوراب واریس بپوشید. انجام ورزش‌های منظم با تأیید پزشکتان، مانند پیاده‌روی و شنا، می‌تواند به کاهش تورم و دردهای دوران بارداری کمک مؤثری کند. 

اگر با مشکل هموروئید یا خونریزی مقعد مواجه هستید، برای پیشگیری از یبوست، نوشیدن مایعات را افزایش دهید و غذاهای سرشار از فیبر مصرف کنید. در هفته سی و سه بارداری، برای برقراری رابطه جنسی نیز تا زمانی که پزشکتان منعی برای آن نمی‌بیند، خطری وجود نخواهد داشت. 

اگر دچار گرفتگی عضلات پا هستید، تمرینات کششی و ماساژ پاها می‌تواند بهبود این نوع گرفتگی‌ها را تسریع بخشید. برای کاهش تکرار ادرار، مصرف کافئین را کاهش دهید و سعی کنید هنگام ادرار کردن به سمت جلو خم شوید تا مثانه کاملاً خالی شود. برای جلوگیری از ورم پا، از ایستادن‌های طولانی پرهیز کنید و پس از اجازه پزشک، در طول روز کمی ورزش و پیاده‌روی کنید. 

همچنین برای پیشگیری از کمردرد، می‌توانید تمرینات تقویت عضلات کمر را امتحان کنید. برای کاهش سوزش معده، توصیه می‌شود از هر گونه مواد غذایی محرک مانند غذاهای ادویه‌دار و نوشابۀ گازدار اجتناب کنید و به جای آن، شیر بنوشید.

هفته 33 حاملگی

علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفته ۳۳ بارداری 

اگر علائمی مانند انقباضات رحم که به طور منظم باشد و شدت آنها به مرور افزایش پیدا کند یا خروج مایع شفاف از واژن را تجربه کردید، احتمال زایمان زودرس وجود دارد و نیاز است برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنید. سایر علائم زایمان زودرس که لازم است در صورت مشاهده آنها به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید، شامل موارد زیر است:

  • انقباضات رحمی
  • لکه‌بینی یا خونریزی واژینال
  • فشار غیرمعمولی در لگن یا کمردرد
  • دردهای کرامپی شبیه قاعدگی
  • بیشتر یا رقیق‌تر شدن حجم ترشحات واژن
  • تغییر رنگ در ترشحات واژن؛ مایل به صورتی یا قهوه‌ای روشن

همچنین، لازم است در هفته سی و سه بارداری مانند هفته‌های قبل، از علائمی مانند تورم ناگهانی دست‌ها یا صورت، تهوع، استفراغ و سردرد شدید به سادگی نگذرید. این علائم ممکن است نشانۀ عارضۀ پره‌اکلامپسی باشد. برای تشخیص این مشکل، باید سریع‌تر به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید.

 سخن پایانی 

در این مقاله با تغییرات بدن مادر و جنین در هفته 33 حاملگی آشنا شدید. در این هفته، لباس نوزاد دلبندتان را کامل آماده کنید و با استفاده از یوگا و هرچیزی که می‌دانید به شما آرامش می‌دهد بر استرس خود غلبه کنید. این شب های سخت و شیرین را به امید دیدن فرزند دلبندتان به خوبی بگذرانید.

سوالات متداول در مورد هفته سی و سه بارداری 

هفته 33 حاملگی، ماه چندم است؟

شما اکنون در ماه هشتم بارداری هستید. اگر بخواهیم به طور دقیق بگوییم هشت ماه و یک هفته از شروع بارداری می‌گذرد و کمتر از ۷ هفته تا زایمان باقی مانده است.

چرا تکرر ادرار در هفته سی و سوم بارداری زیاد شده است؟

هر هفته رحم بزرگ‌تر شده و بیشتر به اندام‌های شکمی فشار وارد می‌کند. فشار رحم به مثانه باعث تکرر ادرار شده و شما باید مدام ادرار را تخلیه کنید. این عارضه بعد از زایمان برطرف می‌شود.

چرا در هفته سی و سوم حاملگی دچار سوزش معده می‌شوید؟

در هفته ۳۳ بارداری رحم بیشتر از قبل رشد کرده و به معده فشار وارد می‌کند. از طرفی تغییرات هورمون‌های بارداری باعث شل‌شدن ماهیچه دریچه مری به معده شده و با بازگشت اسید معده، سوزش معده تشدید می‌شود.

چرا در هفته ۳۳ بارداری کمر درد شدید می‌شود؟

در هفته سی و سه بارداری به عصب سیاتیک فشار وارد شده و همین موضوع باعث کمر درد می شود.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید