هفته سی و هفت بارداری | تغییرات هفته 37 حاملگی

0
44
هفته سی و هفتم حاملگی

با ورود به هفته‌های پایانی بارداری، شما و همسرتان قطعا بسیار هیجان‌زده هستید و در ذهنتان شروع به خیالبافی می‌کنید. تصور چهره‌ی کودک و خودتان وقتی او را به آغوش کشیده‌اید، در افزایش این هیجان بی‌تأثیر نخواهد بود. سعی کنید از این احساس در روزهای آخر بارداری لذت ببرید. در این متن با تغییرات بدن و زندگی مادر و جنین، عوارض بارداری، خودمراقبتی و علائم نیازمند مراجعه به پزشک طی هفته سی و هفت بارداری آشنا خواهید شد.

اگر در هفته سی و هفتم بارداری به سر می‌برید از طریق مشاوره آنلاین با دکتر زنان زایمان در سایت طبینجا با پزشک خود در ارتباط باشید تا با خیال آسوده دوران بارداری خود را سپری کنید.

تغییرات بدن و زندگی مادر در هفته ۳۷ بارداری 

در هفته‌های آخر بارداری، زیاد به خود فشار نیاورید تا از خطر زایمان زودرس جلوگیری کنید. اضافه وزن در هفته‌ سی و هفتم حاملگی می‌تواند باعث کمردرد شود. شاید نگرانی درباره وضعیت کودک و زایمان به سراغ شما بیاید. 

در این زمان، درمیان گذاشتن ترس‌ها با همسر یا پزشک می‌تواند به کاهش این نگرانی‌ها کمک کند. ترس‌های ناشناخته باعث می‌شوند بدترین افکار به سراغ شما بیایند که با آگاهی از فرآیند زایمان و به کمک حرف‌های پزشکتان از این ترس‌ها کاسته می‌شود. 

هفته سی و هفتم بارداری

مطالعه کنید: هفته سی و شش بارداری

تغییرات جنین در هفته سی و هفت بارداری 

در هفته ۳۷ بارداری، قد فرزند شما حدوداً ۴۹ سانتی‌متر و وزن تقریبی آن حدود ۲۹۰۰ گرم است و همچنان به ذخیره چربی ادامه می‌دهد. جنین شما در این مرحله بالغ شده و در صورت به دنیا آمدن، به راحتی می‌تواند در محیط خارج از رحم یک زندگی عادی داشته باشد. 

در هفته سی و هفت بارداری برخی از استخوان‌های جنین هنوز نرم هستند که نشان می‌دهد پس از تولد، نیازمند مراقبت بیشتری بوده تا به مرور زمان استخوان‌هایش سفت شوند. 

ریه‌های جنین در این زمان قادر به تطابق با شرایط خارج رحمی هستند. سیستم ایمنی فرزند شما همچنان در حال تکامل است و پس از تولد و با خوردن شیر شما، آنتی‌بادی‌های لازم برای سلامتی خود را به دست خواهد آورد.

عوارض شایع بارداری در هفتۀ سی و هفتم حاملگی

در این دوره از بارداری، عوارض ممکن است برای هر زنی متفاوت باشد. اما شایع‌ترین عوارض در هفته‌ 37 بارداری شامل موارد زیر می‌شود: 

  • کمردرد
  • نفخ شکم
  • خستگی
  • تکرر ادرار
  • ورم پا
  • ترشحات پستان
  • گرفتگی عضلات پا
  • تغییرات خلق‌وخو
  • اختلالات خواب
  • انقباضات رحم

خود مراقبتی در هفته سی و هفت بارداری 

برای جلوگیری از کم‌آبی بدن، می‌توانید در طول روز مقدار زیادی مایعات بنوشید و با کاهش مصرف مایعات در اواخر شب، از تکرر ادرار در طول شب کاهش دهید. حرکت آرام بدن به عقب و جلو هنگام ادرار کردن، فشار روی رحم را کاهش می‌دهد و اجازه می‌دهد تا مثانه بهتر خالی شود. 

انجام مداوم تمرین‌های کف لگن نیز به کنترل مثانه کمک خواهد کرد. در هفته سی و هفت بارداری بیشتر استراحت کنید تا زیاد دچار خستگی نشوید. داشتن یک برنامه روزانه برای خواب، مصرف غذاهای سالم، کاهش مصرف مایعات در ساعات شب و انجام تمرینات ورزشی می‌تواند به بهبود فشارهای روحی و جسمی شما در طول این هفته کمک کند. پستان‌های شما چند روز پس از تولد نوزاد بزرگ‌تر می‌شوند، بنابراین ممکن است نیاز باشد یک سوتین جدید با سایز بزرگ‌تر بخرید. 

در صورت داشتن ترشحات پستان که آزاردهنده است، از پدهای ویژه‌ای که داخل سوتین قرار می‌گیرد و رطوبت را جذب می‌کند، استفاده کنید. اگر انقباضات کاذب براکستون هیکس رحم را تجربه می‌کنید، با تغییر وضعیت بدن، مصرف آب کافی و استراحت می‌توانید این انقباضات را آرام کنید. اما اگر این انقباضات ادامه‌دار و شدید باشند، به پزشک خود اطلاع دهید. 

علائم نیازمند مراجعه به پزشک در هفته ۳۷ بارداری 

احتمالاً به زمان‌های فعال و آرام گرفتن جنین توجه کرده‌اید. می‌توانید چند دقیقه از روز خود را به شمردن ضربه‌های جنین اختصاص دهید و حرکات دیگر را نیز ثبت کنید. اگر پس از تحت نظر گرفتن منظم حرکات، متوجه کاهش تکان‌های جنین شدید، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید. 

اگرچه تا زمان زایمان، حدودی فرصت دارید، اما کودک شما ممکن است کمی زودتر از موعد به دنیا آید. بنابراین، به علائم زایمان زودرس در هفته سی و هفت بارداری توجه کنید و در صورت داشتن هر یک از نشانه‌های زیر برای بررسی بیشتر به بیمارستان مراجعه کنید:

  • انقباضات رحمی
  • دردهای کرامپی شبیه قاعدگی
  • لکه‌بینی یا خونریزی واژینال
  • فشار غیرمعمولی در لگن یا کمردرد
  • بیشتر یا رقیق‌تر شدن حجم ترشحات واژن
  • تغییر رنگ در ترشحات واژن؛ مایل به صورتی یا قهوه‌ای روشن

در هفته سی و هفت بارداری نیز، همانند سایر هفته‌های نیمۀ دوم بارداری، به علائم هشداردهنده‌ای مانند تورم ناگهانی صورت و دست‌ها، سردرد شدید، تهوع، تاری دید و درد در ناحیۀ زیر دنده‌ها توجه کنید و در صورت مشاهده هر یک از این علائم، برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه نمایید. این علائم ممکن است نشانۀ عارضۀ پره‌اکلامپسی باشند که در صورت عدم توجه و مراقبت پزشکی، برای شما و جنین خطرناک خواهند بود.

هفته 37 حاملگی

سخن پایانی

در هفته‌های آخر حاملگی، به‌خصوص پس از هفته 37 بارداری که نه ماه شما کامل می‌شود، باید منتظر علائم زایمان باشید. پیش از رسیدن زمان زایمان، کارهای خود را انجام داده و آمادگی‌های لازم را داشته باشید. در این هفته‌ها، سعی کنید آرامش بیشتری داشته باشید و از نگرانی‌ها و دلایل استرس خود با افراد خانواده و دوستان خود صحبت کنید. به‌زودی، فرزند دلبندتان را در آغوش خواهید گرفت.

سوالات متدوال در مورد هفته سی و هفت بارداری  

در هفته سی و هفت بارداری، جنین در نیم ساعت چندبار حرکت می‌کند؟

در این هفته بعد از خوردن یک چیز شیرین، تقریبا 3 تکان در نیم ساعت دارد.

بهترین زمان برای سزارین کدام هفته است؟

بهترین زمان برای سزارین باید باتوجه به شرایط مادر و جنین انتخاب شود اما امکان انجام آن در هر هفته ای بعد از اتمام هفته سی و هفت وجود دارد.

اندازه جنین در هفته سی و هفت بارداری چقدر است؟

در هفته ۳۷ بارداری، قد فرزند شما حدوداً ۴۹ سانتی‌متر و وزن تقریبی آن حدود ۲۹۰۰ گرم است.

علت نفخ شکم در هفته ۳۷ بارداری چیست؟

بزرگ‌شدن جنین در هفته‌های آخر بیشتر به معده و روده فشار وارد می‌کند. در این شرایط احتمال بروز مشکلات گوارشی مانند یبوست و نفخ در بارداری بیشتر می‌شود.

آیا لکه بینی در هفته سی و هفت حاملگی خطرناک است؟

در این هفته، احتمال دارد پلاگین مخاطی روی دهانه رحم از بین برود. این پلاگین به شکل ترشحات غلیظ قهوه‌ای یا قرمز خارج می‌شود. نگران نباشید لکه بینی در هفته‌های آخر بارداری نشانه آمادگی برای زایمان است.

علت درد واژن در هفته سی و هفت بارداری چیست؟

در هفته‌های پایانی بارداری جنین به سمت لگن حرکت کرده و بدن برای زایمان آماده می‌شود. ممکن است در این هفته دهانه رحم کمی گشاد شود. به همین دلیل شما کمی درد و فشار در واژن احساس خواهید کرد.

5/5 - (5 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید