پرولاپس رکتوم و درمان آن

0
6,488
110110.jpeg alt_text
110110.jpeg caption

بیماری پرولاپس رکتوم شرایطی است که در آن رکتوم که بخش انتهایی روده بزرگ می باشد از قسمت مقعد به بیرون خارج گردیده و می تواند مشکلاتی مانند خروج مدفوع را به همراه داشته باشد. به عبارتی اصطلاح پرولاس به معنای افتادگی یا بیرون زدگی یک ناحیه می باشد که در اینجا شامل خروج رکتوم از مقعد می باشد. این حالت بیشتر در افراد بالای 50 سال اتفاق می افتد. اگر چه این شرایط به خودی خود تهدید کننده حیات نیست ولی می تواند کیفیت زندگی افراد به طور قابل ملاحظه ای تحت تاثیر قرار دهد.   

علل پرولاپس رکتوم 

برخی از دلایل می توانند به ایجاد چنین شرایطی دامن بزنند از جمله:

ضعف عضلات اسفنکتر خارجی مقعد

زمان طولانی اجابت مزاج و نشستن طولانی

یبوست و حتی اسهال مداوم 

طولانی شدن زمان زایمان طبیعی، بزرگ بودن جنین و زایمان های مکرر واژینال

عمل جراحی برداشتن رحم و هیستروکتومی

سابقه خانوادگی 

برخی از بیماری های ژنتیکی مانند سندرم سیستیک فیبروز

برخی از بیماری ها مانند کم کاری غده تیروئید مادرزادی

افزایش سن

شیوع بالاتر در زنان نسبت به مردان

بیماری های نخاعی

برخی از عفونت های انگلی مانند کرمک

علائم پرولاپس رکتوم 

همانطور که گفته شد یکی از علائم پرولاپس رکتوم که قابل مشاهده می باشد خروج رکتوم از ناحیه مقعد می باشد اما برخی از علائم ابتدایی حاکی از بروز چنین شرایطی در افراد هستند که لزوم بررسی های سریعتر را ایجاد می کنند. علائم اولیه پرولاپس رکتوم عبارتند از:

خروج رکتوم که با زور زدن اتفاق افتاده و با فشار دست به داخل وارد می شود. 

مشاهده توده قرمز در ناحیه خارج از مقعد

از دست دادن حالت کنترل دفع

ایجاد خونریزی از مقعد و رکتوم

وجود مخاط خونی یا خون روشن

تشخیص پرولاپس رکتوم 

تشخیص پرولاپس رکتوم در مرحله اول با معاینه بالینی ناحیه مقعد و رکتوم صورت می گیرد. یکی از مواردی که ممکن است در یک معاینه بالینی انجام شود این است که از فرد خواسته می شد که به حالت اجابت مزاج زور بزند. البته در انجام این معاینات ممکن است برخی از آزمایشات بالینی نیز در تشخیص دقیق تر به پزشک کمک نمایند. از جمله روش های تشخیصی که بدین منظور مورد استفاده قرار می گیرند می توان به رادیولوژی مقعد یا روش دفکوگرافی، سونوگرافی ماهیچه های مقعدی، بیوپسی، کولونوسکوپی و مانومتری اشاره کرد. 

درمان پرولاپس رکتوم 

روش های درمانی در ابتدا شامل کنترل اجابت مزاج و جلوگیری از حالت یبوست و زور زدن بیشتر می شود. این روش های درمانی در اکثر مواقع با کنترل سبک زندگی مدیریت می شوند. در صورتی که با درمان های خانگی این شرایط کنترل نشود و پیشرفت نماید ممکن است پزشک روش های تهاجمی تری مانند جراحی را توصیه نماید. برای انتخاب بهترین روش درمانی مسلما گزینه های زیادی مد نظر قرار گرفته می شوند که سن بیمار، شدت پرولاپس، سایر شرایط بالینی بیمار و نتایج حاصل از آزمایشات جزو آن ها خواهند بود.  روش جراحی به دو صورت ازطریق شکم با روش لاپاروسکوپی و یا از طریق سوراخ مقعد صورت می گیرد که روش شکمی با عارضه کمتری بوده و احتمال عود مجدد در آن کمتر است.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post
به عنوان یک تولیدکننده محتوای تخصصی که با اصول کپی‌رایتینگ آشناست، هدفم ایجاد محتوای اثرگذار و ارزشمند است تا نیاز شما مخاطبان را برآورده کند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید